Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου, Έλλη Βοζικιάδου

Μια απώλεια μετρά ο καλλιτεχνικός χώρος,...

Εφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ελλη Βοζικιάδου, 20 χρόνια πρωταγωνίστρια στο Εθνικό Θέατρο κι άλλα 40 χρόνια στο δικό της θεατρικό σπίτι

Ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, στα 60 χρόνια επαγγελματικής πορείας, η Έλλη Βοζικιάδου πρόσφερε πολλά στο ελληνικό θέατρο.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η κόρη της Λόρνα Κούτση, μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Η κηδεία της Έλλης Βοζικιάδου θα τελεστεί τη Δευτέρα στο Α' Κοιμητήριο Αθηνών στις 12.30.

Η Έλλη Βοζικιάδου, όπως αναφέρει το βιογραφικό της το οποίο είναι δημοσιευμένο στο thymelitheater.com γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών και τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου με άριστα. Απόφοιτος επίσης της Γαλλικής Ακαδημίας Αθηνών. Από μαθήτρια δραματικής σχολής θήτευσε ως ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο το οποίο και υπηρέτησε επί μία 20ετία, παίζοντας ρόλους πρωταγωνιστικούς, ιδιαίτερα στην αρχαία τραγωδία, καθώς και στο κλασσικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, ελληνικό και ξένο.

Στα πρώτα της βήματα συνεργάστηκε με την ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΑΝΔΡΕΑΔΗ)ερμηνεύοντας πρώτους ρόλους στα έργα:«ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ»,του ΤΖ. ΜΠΑΡΙ, «ΙΕΡΗ ΦΛΟΓΑ» του ΣΟΜΕΡΣΕΤ ΜΩΜ και «ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ».Συνεργάστηκε επίσης με το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ» του ΜΑΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΗ,ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον«ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» των ΦΩΤΙΑΔΗ-ΣΤΑΥΡΟΥ (ΜΑΡΙΩ) και στον «ΗΛΙΘΙΟ» του ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΥ (ΑΓΛΑΪΑ ΙΒΑΝΟΒΝΑ ΕΠΑΝΤΣΙΝΑ) καθώς και πρώτους ρόλους στα έργα «ΜΟΝΟΣΑΝΔΑΛΟΣ», «ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ» και «ΧΡΥΣΟ ΧΑΠΙ».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ