Το σούπερ κέικ του Άκη Πετρετζίκη με μόνο τρία υλικά- Η επόμενη συνταγή που θα φτιάξουμε όλοι (βίντεο)

Σοκολατένιο και πανεύκολο κέικ με μόνο τρία υλικά από τον Άκη!

Τη συνταγή για ένα σούπερ κέικ με μόνο τρία υλικά μας έδωσε ο Άκης Πετρετζίκης.

«Κάτι μου λέει πως είναι η επόμενη συνταγή που θα φτιάξετε όλοι!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός σεφ μέσα από τον λογαριασμό του στο instagram.

 

 

Συστατικά

400 γρ. πραλίνα σοκολάτας , σε θερμοκρασία δωματίου

400 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το frosting

200 γρ. τυρί κρέμα

200 γρ. πραλίνα σοκολάτας , σε θερμοκρασία δωματίου

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ζάχαρη άχνη

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C βαθμούς στον αέρα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, την πραλίνα σοκολάτας, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. 

Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, αφού πρώτα το περάσουμε από κόσκινο και ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Σε μια αντικολλητική φόρμα 10x30 εκ. αδειάζουμε σιγά σιγά το μείγμα μας και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα ομοιόμορφα.

Ψήνουμε στον φούρνο για 40-45 λεπτά. Αν η φόρμα μας δεν είναι αντικολλητική τότε την βουτυρώνουμε και την κακαώνουμε.

Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρό, τότε σημαίνει ότι το κέικ μας είναι έτοιμο.

Αφού ψηθεί, το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Καλύτερα να το τοποθετήσουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει πιο εύκολα.

Εν το μεταξύ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την πραλίνα σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να χρειαστούμε το frosting.

Μετά από περίπου 1 ώρα, απλώνουμε πάνω από το κέικ μας όλο το frosting.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι σε κομμάτια. 

 

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ