Κορωνοϊός - Ελλάδα: Στις 4 Μαΐου ξεκινά η άρση μέτρων - Πότε ανοίγουν σχολεία και καταστήματα

Ετσι θα βγούμε από την καραντίνα....

Η διαδικασία άρσης των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορονοϊού περιλαμβάνει δύσκολες «εξισώσεις», τις οποίες καλούνται να λύσουν τις επόμενες ημέρες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και η ομάδα που ασχολείται με το συγκεκριμένα θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σήμερα αποφασίζουν, οι λοιμωξιολόγοι, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να έχει ακολούθως επαφή με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κυβερνητικές πηγές προδιαθέτουν για μία πολύ προσεκτική και μακρόσυρτη διαδικασία με πολλά ενδιάμεσα στάδια, υπό το φόβο ενός σε κάθε περίπτωση ανεπιθύμητου πισωγυρίσματος.

Το πλάνο με την κωδική ονομασία «Στρατηγικό Σχέδιο Σταδιακής Μετάβασης» δεν πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί πριν από την Πέμπτη, το αργότερο την Παρασκευή. Εξάλλου, βάσει του πολιτικού σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται κατά πληροφορίες να απευθυνθεί εκ νέου στους πολίτες προς τα τέλη της εβδομάδος, ώστε να τους εξοικειώσει με το χρονοδιάγραμμα και τις βασικές προτεραιότητες του σχεδίου επαναφοράς.

Τι θα γίνει με τα σχολεία; 

Διατάξεις για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα (Τετάρτη), για να τεθεί σε διαβούλευση στο opengov. Η ηγεσία του υπουργείου θα παραχωρήσει το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, με αφορμή το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει ήδη το φως της δημοσιότητας, το νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά τη τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα έχει αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, πλαίσιο αξιολόγησης σχολείων και επιμόρφωση εκπαιδευτικών αναφέρει το ΑΠΕ.

Επίσης, αναμένεται να αναφέρεται και στο πλαίσιο λειτουργίας και την ίδρυση νέων Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων, ενώ πρόκειται να εισαχθούν και νέες θεματικές ενότητες για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το γυμνάσιο. Σχετικά με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη σύμπραξη ελληνικών πανεπιστημίων με πανεπιστήμια του εξωτερικού, ρυθμίσεις που θα αφορούν τις πρυτανικές εκλογές και τις μετεγγραφές φοιτητών.

Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή μέσα στον Μάιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ