Good news: 22χρονος ταξιτζής μετέφερε δωρεάν με το ταξί του από την Ισπανία στην Ιταλία μία φοιτήτρια εγκλωβισμένη λόγω κορωνοϊού

"Επέμεινα να τον πληρώσω, ωστόσο μου είπε: δεν θέλω να σε εκμεταλλευτώ..."

22χρονος ταξιτζής, Κέπα Αμαντέγκι, μετέφερε δωρεάν από την Ισπανία στην Ιταλία φοιτήτρια που είχε εγκλωβιστεί λόγω του κορωνοϊού μακριά από τη χώρα της. Η Τζιάντα Κολάλτο βρισκόταν στο Μπιλμπάο, στο πλαίσιο του προγράμματος Εράσμους, από την 1η Φεβρουαρίου και για ένα εξάμηνο.

 

«Όταν ξέσπασε η πανδημία κορωνοϊού, αποφάσισα να παραμείνω στην Ισπανία και να δω πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Ήμουν μόνη, οι δύο συγκάτοικοί μου είχαν ήδη φύγει» τόνισε στο CNN η νεαρή φοιτήτρια.

 

Η Κολάλτο κατάφερε να αγοράσει ένα αεροπορικό εισιτήριο, ωστόσο, στις 8 Απριλίου, λόγω των περιορισμών που είχαν επιβληθεί, από το αεροδρόμιο της Μαδρίτης τής ανακοίνωσαν πως δεν μπορούσε να επιβιβαστεί στην πτήση της. «Ήμουν απελπισμένη και εξοργισμένη, οι γονείς μου ανησυχούσαν αλλά ήταν ανήμποροι να με βοηθήσουν. Κάλεσα την πρεσβεία και μου ζήτησαν να τους στείλω μέιλ. Όλα τα ξενοδοχεία στη Μαδρίτη ήταν κλειστά και δεν υπήρχαν συγκοινωνίες να επιστρέψω στο Μπιλμπάο» πρόσθεσε.

 

Φίλος της γνώριζε έναν οδηγό ταξί στο Μπιλμπάο και επικοινώνησε μαζί του. «Είπε αμέσως πως ήταν διαθέσιμος να έρθει να με πάρει και οδήγησε εννέα ώρες από το Μπιλμπάο στη Μαδρίτη και πάλι πίσω στο Μπιλμπάο».

 

«Επικοινωνήσαμε με τις τοπικές αρχές και, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, πήραμε όλες τις απαραίτητες άδειες. Σ' εμένα επετράπη καθώς επέστρεφα στην πατρίδα μου και σε εκείνον, ως οδηγό ταξί, λόγω της δουλειάς του».

 

Στις 8 το πρωί της 10ης Απριλίου, οι δύο τους έφυγαν από το Μπιλμπάο και 12 ώρες μετά έφτασαν στο Μοντεμπέλο της Ιταλίας. Παρά την έντονη αστυνομική παρουσία τόσο στα σύνορα της Ισπανίας όσο και της Ιταλίας, κανείς δεν τους έλεγξε.

 

«Επέμεινα να τον πληρώσω, ωστόσο μου είπε: δεν θέλω να σε εκμεταλλευτώ καθώς βλέπω πως είσαι σε μία δύσκολη κατάσταση, μην ανησυχείς για το κόστος» ομολογεί η ίδια, προσθέτοντας πως ο νεαρός της ζήτησε μόνο τα έξοδα κίνησης για τη μεταφορά της από τη Μαδρίτη στο Μπιλμπάο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ