Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε επέμβαση καρδιάς & αναρρώνει; Κάπνισμα & παχυσαρκία τον οδήγησαν στο όριο - Που αναρρώνει (βίντεο)

Τι συμβαίνει με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν;

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ το γεγονός ότι δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως εδώ και αρκετές ημέρες εντείνει το μυστήριο σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με site της Ν. Κορέας, ο 36χρονος Κιμ υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, ενώ εδώ και 10 ημέρες δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση, όπως αναφέρει ο Guardian.

Όπως αναφέρει το Daily NK, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης αναρρώνει από την σοβαρή επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα σε ιδιωτική βίλα.

 

Παράλληλα, το CNN επικαλείται αξιωματούχο των ΗΠΑ ο οποίος δήλωσε πως ο Κιμ ήταν σε «σοβαρή κατάσταση».

Ωστόσο, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap της Ν. Κορέας αναφέρει πως οι φήμες περί σοβαρής ασθένειας του ηγέτη της Β. Κορέας δεν ευσταθούν, ενώ και ο Kang Min-seok, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης της Ν. Κορέας ανέφερε πως δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες περί προβλήματος υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι φήμες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στις 15 Απριλίου, καθώς δεν εμφανίστηκε στην τελετή εορτασμού για την γέννηση του παππού του και ιδρυτή της χώρας, Κιμ Ιλ Σουνγκ - κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από όταν ο Κιμ ανήλθε στην εξουσία.

Όπως αναφέρει το Daily NK ο Κιμ υποβλήθηκε σε εγχείρηση στις 12 Απριλίου και έκτοτε αναρρώνει σε βίλα στην κομητεία Χουανγκσάν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η υγεία του έχει επιβαρυνθεί σοβαρά λόγω του «υπερβολικού καπνίσματος, της παχυσαρκίας και της υπερβολικής εργασίας».

Ωστόσο, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και δεν είναι εύκολο να μάθει κανείς την αλήθεια σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στη Β. Κορέα - και ακόμη περισσότερα τα όσα αφορούν την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν - λόγω του καθεστώτος που επικρατεί στη χώρα και της έλλειψης ελευθερίας του Τύπου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ