Αφεντικό της Ryanair: Βλέπω εκτόξευση ζήτησης Ιούλιο - Αύγουστο - Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο τιμών στις πτήσεις

"Βραχυπρόθεσμα, στόχος της εταιρίας του δεν είναι η δημιουργία εσόδων αλλά η αναζωογόνηση της επιβατικής κίνησης"

Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα μας και ειδικά στις επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή η οικονομία διατρέχει έναν μεγάλο «κίνδυνο». Ακόμα και οι αεροπορικές εταιρίες πλήττονται σε τεράστιο βαθμό.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O'Leary, προβλέπει εκτόξευση της ζήτησης μετά την κρίση της πανδημίας. Μιλώντας στο Reuters, ο κ. O'Leary διαφοροποιείται από τη θέση του επικεφαλής της Lufthansa, Carsten Spohr, και της παγκόσμιας ένωσης αερομεταφορών, ΙΑΤΑ, και επισημαίνει ότι η τουριστική ζήτηση θα ανακάμψει γρήγορα, από τον Ιούνιο και μετά, οδηγώντας σε πόλεμο τιμών τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

 

Πολλοί ταξιδιώτες από τη Β. Ευρώπη είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και θα θελήσουν να ταξιδέψουν πριν τα παιδιά τους επιστρέψουν στο σχολείο, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ένα επίπεδο ασφάλειας όπως μάσκες για τα πληρώματα καμπίνας και τους επιβάτες και μετρήσεις της θερμοκρασίας σώματος.

 

Παράλληλα, ο κ. O'Leary διαφωνεί με μέτρα όπως τη μη πλήρη αξιοποίηση του στόλου αεροσκαφών για λόγους διατήρησης αποστάσεων ασφαλείας. Η Ryanair προετοιμάζεται για πόλεμο τιμών, είτε πρόκειται για 9,99 ευρώ είτε για 99 σεντ, είπε ο διευθυντής της εταιρίας.

 

Βραχυπρόθεσμα, στόχος της εταιρίας του δεν είναι η δημιουργία εσόδων αλλά η αναζωογόνηση της επιβατικής κίνησης. Οι ευνοϊκές τιμές καυσίμων και οι συμφωνίες των αεροδρομίων που αφορούν τις πληρωμές θα συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισε. Επιπλέον, η αγορά νέων αεροσκαφών θα γίνει φθηνότερη υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ