Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: Αποδείξαμε σαν λαός, εμείς οι αλήτες της πειθαρχίας ότι τα καταφέραμε καλύτερα από όλους

Όσα είπε η μεγάλη Ελληνίδα ιστορικός για τον χειρισμό της κρίσης του κορωνοϊού από την Κυβέρνηση, αλλά και όλους τους Έλληνες.

Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ μίλησε χθες, ημέρα του Πάσχα, το μεσημέρι στην ΕΡΤ για τον κορωνοϊό και την διαχείριση της κατάσταση από τη χώρα μας, δίνοντας τα εύσημα στους Έλληνες.

«Η μικρή Ελλάδα έκανε το μεγαλείο να νικήσει τον κορωνοϊό και να συγχαρούμε αυτούς που κυβερνούν. Γιατί αποδείξαμε ότι σαν λαός, εμάς που μας θεωρούσαν αλήτες της πειθαρχίας, τα καταφέραμε καλύτερα από όλους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της στην Αθήνα και από εκεί θέλησε να ευχηθεί «Να είναι πάντα ζωντανή η ελπίδα για το καλύτερο».

Σχετικά, δε, τον εγκλεισμό, τόνισε πως βρίσκει το μέτρο θετικό, αναφέροντας «Όχι μόνο θετικό, νομίζω και ελπίζω θα είμαστε καλύτεροι άνθρωποι αλλά και ανθεκτικότεροι. Θα καταλάβουμε ότι μια καταστροφή σαν την σημερινή δεν έχει συνέπειες καλές, αλλά αυτές οι συνέπειες θα γίνουν προτερήματα».

Η γνωστή ιστορικός - βυζαντινολόγος μίλησε και για το Πάσχα που θέλει να θυμάται πάντα.

«Νοσταλγώ το ελληνικό Πάσχα γιατί είναι το μόνο γεμάτο κατάνυξη, δεν είναι το Πάσχα μιας μέρας αλλά μίας εβδομάδας, σαν ένα κρεσέντο μουσικό, μια σονάτα του Μπετόβεν, είναι το Πάσχα που θέλω να θυμάμαι».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ