Ο Διονύσης Σαββόπουλος τραγουδάει: Εμείς του 60’ οι ευπαθείς, του Τσιόδρα οι προσφιλείς, ποντάρουμε πως θα΄ναι θριαμβευτής (βίντεο)

Ο Διονύσης Σαββόπουλος στον ΣΚΑΪ...

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ για το «Θεό που δοξολογήθηκε στις ΜΕΘ», τον Σωτήρη Τσιόδρα που ο δημόσιος λόγος του είναι «σύνθεση Ανατολής και Δύσης» και παράλληλα, τόνισε πόσο πρωτόγνωρο είναι το φαινόμενο μία κυβέρνηση να χτίζει την πολιτική της πάνω στη γνώση. 

 

«Κάθομαι μέσα στο σπίτι, έχω τα βιβλία μου, δεν χάνω στις 6 η ώρα ανυπερθέτως τον καθηγητή Τσιόδρα. Από τη μια του μεριά είναι επιστήμονας, ορθολογιστής, σύγχρονος άνθρωπος, θα λέγαμε της Δύσης, από την άλλη τα λόγια του έχουν στοργή, πόνο, ενσυναίσθηση που συνήθως αυτά τα πράγματα τα ταυτίζουμε με την Ανατολή.

 

 

Έχουμε σύνθεση Ανατολής και Δύσης, δεν το έχουμε ξαναδεί αυτό σε δημόσιο λόγο. Ο πολιτικός μας βίος μέχρι τώρα δεν πέτυχε σύνθεση Ανατολής – Δύσης όπως οι καλλιτέχνες, οι μεγάλοι ποιητές, οι ζωγράφοι οι μεγάλοι του τραγουδιού. Ξαφνικά στο δημόσιο λόγο έχουμε τέτοια σύνθεση από έναν άνθρωπο που ξέρει πολύ καλά τι λέει, έναν επιστήμονα που δεν θέλει καθόλου να προβληθεί δεν βλέπει την ώρα να φύγει από το δωμάτιο. Δεν το είχαμε ξαναδεί» ομολόγησε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης. 

Χθες ο Διονύσης Σαββόπουλος, μαζί με πυροσβέστες, αστυνομικούς διασώστες και ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας στέλνουν τις ευχές τους, ενώ σε ανακοίνωση της η ΓΓΠΠ, με τίτλο «Ένα μοναδικό Πάσχα», αναφέρει:

«Ίσως αυτό το Πάσχα να μην είναι ολόιδιο με τα προηγούμενα και όπως τα έχουμε συνηθίσει, όμως για εμάς τους Έλληνες αυτό το Πάσχα έχουμε διπλό λόγο για να γιορτάσουμε. Να γιορτάσουμε την πιο μεγάλη θρησκευτική μας γιορτή, την πίστη μας, αλλά μαζί να γιορτάσουμε και την πίστη στις δυνάμεις μας. Να γιορτάσουμε τη θέλησή μας, το κουράγιο μας και όλα αυτά που έχουμε πετύχει μαζί μέχρι τώρα και που μας δίνουν το δικαίωμα να αισιοδοξούμε.

Με λίγη προσοχή ακόμα, θα αφήσουμε πίσω μας αυτή τη δύσκολη εποχή. Θα βγούμε από τη δυσκολία και θα βγούμε νικητές και αυτό λέει πολλά για τις ικανότητες του λαού μας και κάνει αυτό το Πάσχα ίσως πιο σπουδαίο από κάθε άλλο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ