ΗΠΑ: 5,2 εκατ. νέοι άνεργοι σε μόλις μία εβδομάδα- 22 εκατ. θέσεις εργασίας χάθηκαν τον τελευταίο μήνα!

Υπολογίζεται πως πλέον το ποσοστό ανεργίας στη χώρα ανέρχεται σε 15%.

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ.

Με τη χώρα να δοκιμάζεται έντονα από τον κορωνοϊό, 5,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι βγήκαν στην ανεργία την τελευταία εβδομάδα.

Μάλιστα, σοκάρει το γεγονός πως τον τελευταίο μήνα σχεδόν 22 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, σχεδόν 17 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις από την έναρξη του lockdown, στα μέσα Μαρτίου, που ανάγκασε τις περισσότερες επιχειρήσεις να κατεβάσουν ρολά.

Παράλληλα, υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 5 εκατομμύρια εργαζόμενοι έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Απριλίου.

Σύμφωνα, δε, με την οικονομολόγο της Grant Thornton στο Σικάγο, Ντάιαν Σουόνκ, η ύφεση που υφίστανται οι ΗΠΑ αυτό το διάστημα αποτελεί την βαθύτερη και ταχύτερη που έχει συμβεί ποτέ στη χώρα, ενώ και η βιομηχανική παραγωγή έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη πτώση από το 1946.

Ανεπίσημα, δε, υπολογίζεται πως πλέον το ποσοστό ανεργίας στη χώρα ανέρχεται σε 15%.

Και όλα αυτά ενώ ο κορωνοϊός εξακολουθεί να "καλπάζει" στις ΗΠΑ, με την χώρα να έχει 678.210 συνολικά κρούσματα και 34.641 νεκρούς από την φονική πανδημία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ