Κορωνοϊός: Ελπιδοφόρα νέα από το φάρμακο Remdesivir - Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα κλινικής μελέτης

Ευχάριστα τα νέα που έρχονται από κλινικές δοκιμές που πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ...

Τα πρώιμα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής του πειραματικού φαρμάκου Remdesivir που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο φαίνεται πως δίνουν μεγάλες ελπίδες για την θεραπεία του κορωνοϊού.

Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, οι ασθενείς με Covid-19 που έλαβαν τη συγκεκριμένη θεραπεία είδαν σημαντική βελτίωση στην υγεία τους, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες.

Στη συγκεκριμένη κλινική μελέτη συμμετέχουν 125 ασθενείς με Covid-19 - 113 εκ των οποίων, μάλιστα, βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση λόγω της νόσου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Αμερικανικού περιοδικού Newsweek, τα αποτέλεσμα από τις κλινικές αυτές δοκιμές κρίνονται, σε πρώτη φάση ως ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Η Dr Kathleen Mullane, ειδική σε μολυσματικές ασθένειες, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Όταν ξεκινάμε το φάρμακο βλέπουμε τον πυρετό να πέφτει... Έχουμε δει ανθρώπους να βγαίνουν από τον αναπνευστήρα μία μόλις μέρα μετά την έναρξη της θεραπείας».

«Οι περισσότεροι από τους ασθενείς μας έχουν ήδη πάρει εξιτήριο κι αυτό είναι υπέροχο. Χάσαμε μόνο δύο ασθενείς» τόνισε η ίδια.

Το αντιϊκό φάρμακο Remdesivir της αμερικανικής φαρμακευτικής Gilead είχε μελετηθεί για την θεραπεία του ιού Έμπολα και αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη ελπίδα των επιστημόνων για την θεραπεία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την μελέτη, το 68% των ασθενών που είχαν διαγνωσθεί με κορωνοϊό και ήταν σε σοβαρή κατάσταση παρουσίασαν καλύτερη εικόνα, το 15% επιδεινώθηκε και το 13% από αυτούς υπέκυψε.

Παράλληλα, πολύ καλή ανταπόκριση στο εν λόγω φάρμακο είχαν και ασθενείς από την Κίνα, όπου επίσης πραγματοποιούνται σχετικές μελέτες, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ