Στέλιος Πέτσας: Το φετινό Πάσχα είναι αλλιώς - Δεν θα πάμε στις εκκλησίες, ούτε σε σπίτια συγγενών - Μήνυμα αγάπης

«Φέτος δεν θα πάμε στα χωριά μας, αποφεύγουμε κάθε συγχρωτισμό για να σπάσουμε τον κρίκο στην αλυσίδα της μετάδοσης» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως «το φετινό Πάσχα θα είναι αλλιώς».

Ο κ. Πέτσας συμπλήρωσε πως φέτος δεν θα πάμε στις εκκλησιές αλλά ούτε σε σπίτια συγγενών και φίλων, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά «αυτό επιβάλλει το μήνυμα αγάπης που εκπέμπουν οι άγιες αυτές ημέρες».

«Φέτος δεν θα πάμε στα χωριά μας, αποφεύγουμε κάθε συγχρωτισμό για να σπάσουμε τον κρίκο στην αλυσίδα της μετάδοσης» είπε ο ίδιος, ενώ επίστησε, επίσης, την προσοχή στο γεγονός ότι «Οι Έλληνες κερδίσαμε σημαντικές μάχες και θα ήταν άδικο να χάσουμε τον πόλεμο από τη χαλάρωση λίγων ωρών».

Προειδοποίησε, δε, ότι θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις για όσους παραβιάσουν τα μέτρα το Πάσχα και έκανε έκκληση σε όσους σκέφτονται να μετακινηθούν την Κυριακή του Πάσχα για να πάνε σε συγγενείς και φίλους, να μην το κάνουν.

«Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Η κυβέρνηση από την επόμενη εβδομάδα μετά το Πάσχα ήδη επεξεργάζεται το σχέδιο μετάβασης στην κανονικότητα. Μέχρι τότε όμως τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα. Η μετάβαση θα είναι σταδιακή και μακρόσυρτη. Και ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλα μέτρα αναλόγως με την εξέλιξη της πανδημίας» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Όσον αφορά το σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα τόνισε ότι «θα ξεδιπλώνεται σε διαδοχικές φάσεις διαφορετικές για κάθε τομέα της οικονομίας και κάθε πληθυσμιακή ομάδα. Κάθε βήμα θα είναι ελεγχόμενο και κάθε επόμενο θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα του προηγούμενου. Και τα αποτελέσματα της στρατηγικής θα αξιολογούνται καθημερινά».

Παράλληλα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η δημιουργία νέων μονάδων εντατικής θεραπείας όπως και η προμήθεια πρόσθετου υγειονομικού υλικού.

Είπε ότι ήδη έχουν αυξηθεί οι ΜΕΘ από τις 565 σε 997, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 3.073 προσλήψεις (381 αφορούν ιατρικό προσωπικό και 2.692 νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό). Πρόσθεσε ότι οι εγκρίσεις για νέες προσλήψεις φθάνουν τις 4.824 δηλαδή περίπου δυόμιση φορές πάνω από τις αρχικά εγκριθείσες.

Τόνισε, επίσης, ότι συγκροτούνται 500 νέες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας οι οποίες θα παρέχουν κατ' οίκον υπηρεσίες και δημιουργήθηκε μητρώο ασθενών κορωνοϊού ως σημείο αναφοράς και ενισχύονται παράλληλα οι δυνατότητες του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για τη διάγνωση κρουσμάτων.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ