Θέλετε φέτος τα Πασχαλινά αβγά σας να είναι πολύχρωμα; Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πως να τα βάψουμε! (βίντεο)

Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και κατά το έθιμο βάφουμε τα Πασχαλινά αβγά...

Συστατικά

1ος τρόπος

10 κόκκινα πασχαλινά αβγά

1 ασπράδι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

βρώσιμο χρυσό glitter

2ος τρόπος

10 αβγά, άσπρα, βρασμένα

280 γρ. ρύζι

1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

1/2 κ.γ. μαύρο χρώμα ζαχ/κής σε πάστα

1/2 κ.γ. πορτοκαλί χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

1/2 κ.γ. μπλε χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

3ος τρόπος

σαντιγί, ή αφρός ξυρίσματος

1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

1/2 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

1/2 κ.γ. μπλε χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

10 αβγά, άσπρα, βρασμένα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

1ος τρόπος

Βάζουμε το ασπράδι σε μια κούπα, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε με ένα πινέλο τα αβγά με το μείγμα και τα βάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει το χρυσό glitter.

Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

2ος τρόπος

Μοιράζουμε το ρύζι σε 4 πλαστικά ποτήρια.

Βάζουμε σε κάθε ποτήρι από ένα χρώμα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Βάζουμε από 1 αβγό σε κάθε ποτήρι και ανακινούμε για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να βαφτούν καλά.

Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

Μπορούμε να κάνουμε και συνδυασμούς χρωμάτων βάζοντας ένα βαμμένο αβγό σε ένα ποτήρι με άλλο χρώμα.

3ος τρόπος

Σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ βάζουμε τη σαντιγί ή τον αφρό ξυρίσματος.

Με τα ειδικά ξυλάκια για σουβλάκια ανακατεύουμε και κάνουμε νερά από το κάθε χρώμα στη σαντιγί.

Βυθίζουμε τα αβγά και αφήνουμε 10-15 λεπτά.

Αφαιρούμε, τα σκουπίζουμε και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ