Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ίσως δούμε κι αυτό: Παραλίες & εστιατόρια με πλέξιγκλας – Στην μετά κορωνοϊό εποχή θα τρώμε και θα λιαζόμαστε με διαχωριστές (Φωτό)

Ηλιοθεραπεία στην εποχή του κορωνοϊού

Η Ιταλία είναι από τις χώρες που «χτυπήθηκε» περισσότερο από τον κορωνοϊό με αριθμούς νεκρών που προκαλεί πανικό και την οικονομία να κλυδωνίζεται. Ενόψει καλοκαιριού οι Ιταλοί σκαρφίζονται διάφορες ιδέες για να καταφέρουν να σώσουν την τουριστική σεζόν, εξασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των λουόμενων στις παραλίες εν μέσω της πανδημίας.

 

"Θα πάμε στις παραλίες και αυτό το καλοκαίρι" είπε η υφυπουργός Πολιτισμού, Lorenza Bonaccorsi στην Rai. "Εργαζόμαστε για να το κάνουμε εφικτό. Ανάμεσα στις επιλογές που υπάρχουν στο τραπέζι είναι μέτρα και κανόνες για να εφαρμοστεί η κοινωνική αποστασιοποίηση στις παραλίες" πρόσθεσε.

 

Αυτό μπορεί να σημαίνει μεγάλες αποστάσεις μεταξύ της κάθε ομπρέλας και ξαπλώστρας, κάτι που αποτελεί δραστική αλλαγή για τις ιταλικές παραλίες, που συνήθως δεν υπάρχει καν απόσταση για να αφήσεις την πετσέτα σου.

 

Η εταιρεία Μόντενα προτείνει ατελείωτες σειρές από ομπρέλες και ξαπλώστρες πάνω στην άμμο, αλλά μέσα σε ασκεπή κουτιά από πλέξιγκλας. Μέσα σε αυτά τα κουτιά θα χωρά ένα ζευγάρι Ιταλών -το πολύ μια ολιγομελής οικογένεια- και έτσι όλοι θα είναι προστατευμένοι από τους ιούς και τα μικρόβια των διπλανών τους.

 

Κάθε τέτοιο διάφανο κουτί θα βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον τριών μέτρων από τα παρακείμενα και, φυσικά, ο κόσμος θα απαγορεύεται να βγαίνει όποτε θέλει, προκειμένου να συνωστίζεται στο μπαρ και στο εστιατόριο της οργανωμένης ακτής.

 

"Έχουμε ήδη λάβει αρκετά αιτήματα από εστιατόρια και παραλιακά καταστήματα" δηλώνει ο ιδιοκτήτης Claudio Ferrari στην La Repubblica, προσθέτοντας ότι τα πλαστικά διαχωριστικά στα τραπέζια είναι ένας ασφαλής τρόπος που μπορεί να επιτρέψει την επαναλειτουργία των καφετεριών και των εστιατορίων, όταν η κυβέρνηση λάβει την απόφαση για άρση των περιορισμών.

 

Οι «ένοικοι» του κάθε κουβουκλίου θα κάνουν την παραγγελία τους μέσω κινητού τηλεφώνου και ένας σερβιτόρος με μάσκα και γάντια θα τους παραδίδει τους καφέδες, τα αναψυκτικά και τα σνακ, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ