Κορωνοϊός - Ελλάδα: 2011 τα συνολικά κρούσματα, 56 νέα & 90 νεκροί - Κλειστά τα σχολεία μέχρι 10 Μαΐου - Χωρίς λαϊκές αγορές η Θεσσαλία

Όσα ανακοίνωσαν ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς...

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 56 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται πλέον σε 2011.

Το 57% των συνολικών κρουσμάτων αφορούν άνδρες, ενώ 525 κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 776 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

77 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, ενώ 14 εξ αυτών είναι γυναίκες.

Το 75% των ασθενών αυτών πάσχει από υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, ενώ 15 ασθενείς με κορωνοϊό εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 4 ακόμη θανάτους από κορωνοϊό, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχονται πλέον σε 90.

Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη, οι 26 εξ αυτών ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 83% έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα ή ήταν ηλικιωμένοι.

Στη χώρα μας μέχρι στιγμή έχουν διενεργηθεί 35.432 τεστ για κορωνοϊό.

Με τη σειρά του, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε ότι κλειστά θα παραμείνουν μέχρι τις 10 Μαΐου τουλάχιστον σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό των Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, ο οποίος έχει τεθεί σε καραντίνα για τις επόμενες 14 μέρες και τον οποίο επισκέφτηκε σήμερα μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο Υφυπουργός ανακοίνωσε την αναστολή των λαϊκών αγορών για τις επόμενες 14 μέρες στην περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς και την απαγόρευση του πλανόδιου εμπορίου, ενώ, όπως είπε, από αύριο θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους δήμους Τυρνάβου, Φαρσάλων και Σοφάδων.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ