Πανελλήνιες 2020: Αυτή είναι η ύλη για τις εξετάσεις - Τι αλλάζει

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας...

Μείωση της ύλης σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, αναλογικά με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία μέχρι την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, λόγω καθολικής αναστολής της λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι «προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ' τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων». Οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις έχουν ήδη υπογραφεί.

Δείτε ΕΔΩ την ύλη για τις Πανελλήνιες ΓΕΛ

«Άγνωστος Χ», η ημερομηνία διεξαγωγής των πανελλαδικών

Αν και τα σενάρια για την τελική απόφαση του υπουργείου για το πότε θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις της τρέχουσας χρονιάς, η ηγεσία του υπουργείου επαναλαμβάνει συνεχώς ότι όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι και ότι η όποια απόφαση παρθεί, θα γίνει μετά από εισήγηση ειδικών.

«Καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί αναφορικά με αυτό το ζήτημα, εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών», διαβεβαίωσε και σήμερα το υπουργείο αναφέρει το ΑΠΕ.

«Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθορίζοντας από κοινού τα επόμενα βήματα για την διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει με αφορμή την πανδημία του Covid-19 και τις συνέπειές της στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας», επεσήμανε.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ