Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Σεξ στα χρόνια του κορωνοϊού: Θα έχουμε περισσότερα παιδιά σε 9 μήνες; Τα dating sites έχουν αναδουλειές; Με singles τι γίνεται;

Τι γίνεται όμως τώρα με τον κορωνοϊό;

 

Μια πρώτη απόδειξη για το ότι τα πράγματα αλλάζουν στην εποχή του κορωνοϊού και στο σεξ ήταν στα μέσα Μαρτίου στο Βερολίνο. Μπροστά από το swinger club Insomnia δεν υπήρχε ουρά πελατών από όλο τον κόσμο, ως συνήθως παρά μόνο ένα σημείωμα που έλεγε ότι η κυβέρνηση του Βερολίνου αποφάσισε να κλείσει τα κλαμπ.

 

Την ίδια περίοδο πάντως μπορεί να ήταν κλειστά τα κλαμπ ωστόσο τα εστιατόρια και τα καφέ, τόποι συνάντησης πολλών ανθρώπων και συχνά όσων είναι single, ήταν ανοιχτά. Λίγο αργότερα έπρεπε και αυτά να κλείσουν.

 

Ο συγγραφέας και ψυχολόγος Βόλφγκανγκ Κρίγκερ, ειδικευμένος στις σχέσεις ζευγαριών πιστεύει ότι τα πράγματα για όσους είναι μόνοι δεν είναι ρόδινα. «Όσοι είναι μόνοι τους είναι σε χειρότερη θέση ακόμα και χωρίς τον κορωνοϊό. Μια παντρεμένη γυναίκα εξήντα χρόνων έχει περισσότερο σεξ ακόμα και σε σύγκριση με μια τριαντάρα που δεν έχει σχέση. Αλλά και η ποιότητα της σεξουαλικής επαφής για τους singles δεν είναι καλύτερη.

 

Σχέσεις στο διαδίκτυο

Εκατομμύρια singles σε όλο τον κόσμο ψάχνουν τον κατάλληλο σύντροφο σε ειδικές διαδικτυακές πλατφόρμες. Τι γίνεται όμως τώρα με τον κορωνοϊό; Έχει μειωθεί η ζήτηση; Η Γιάνα Μπόγκατς από την εταιρία Parship δηλώνει πάντως πως προς το παρόν δεν υπάρχει μείωση στη ζήτηση.

 

Κατά τη γνώμη μάλιστα της Γιάνα Μπόγκατς αυτές οι σελίδες μάλλον έχουν και ένα πλεονέκτημα αυτή την περίοδο. Αυτή την περίοδο το ζητούμενο είναι να περιοριστούν οι φυσικές επαφές. Η ανάγκη για επικοινωνία δεν σταματάει και μπορεί κανείς να διατηρήσει ή να διευρύνει τις διαδικτυακές επαφές του.

 

Σε κάθε κρίση υπάρχουν όμως οι χαμένοι και οι κερδισμένοι. Το γεγονός ότι κανείς είναι κλεισμένος σπίτι αυξάνει και τη ζήτηση για πορνογραφικές ταινίες αλλά και ερωτικά παιχνίδια. Έτσι αυξάνεται και ο τζίρος των αντίστοιχων εταιρειών.

 

Για πάντα μαζί;

Για τα ζευγάρια τα πράγματα είναι πιο εύκολα στο σεξ. Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι τα πάνε καλά. Για ορισμένα ζευγάρια μπορεί αυτό να σημαίνει μια αναζωογόνηση της σχέσης τους. Θα πρέπει να ασχοληθούν και πάλι ο ένας με τον άλλο. Ευκαιρίες για εξόδους σε θέατρα, κινηματογράφους και γυμναστήρια δεν υπάρχουν.

 

Για παράδειγμα ο Ρολφ βρίσκεται συνέχεια στους δρόμους και πολλές μέρες της εβδομάδας είναι μακριά από τη γυναίκα του. Η τηλεργασία είναι για αυτόν μια ευκαιρία να βρεθούν επιτέλους μαζί και όχι μόνο το Σαββατοκύριακο.

 

Δεν είναι όμως για όλα τα ζευγάρια έτσι. Μετά από μια εβδομάδα αναγκαστικής στενής συμβίωσης μπορεί τα νεύρα να είναι κουρέλια. Μπορεί κοινές δραστηριότητες όπως το πλύσιμο των παραθύρων να τελειώνει με ομηρικούς καυγάδες. Και τότε ούτε το σεξ είναι διασκεδαστικό. «Η ερωτική επιθυμία είναι μια αλλαγή ανάμεσα στο κοντά και το μακριά» δηλώνει ο Γερμανός ψυχολόγος.

 

Σύμφωνα με το Deutsche Welle, αν τα ζευγάρια τα πάνε καλά, το σεξ είναι μια καλή ευκαιρία που διώχνει το άγχος, πιστεύει. Και όχι μόνο αυτό. Τα αποτελέσματα θα είναι ενδεχομένως απτά... μετά από εννέα μήνες.

 

Είναι βέβαιος ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών. Μια θεωρία που συχνά διατυπώνεται σε περιόδους παρατεταμένων μπλακ άουτ ή άλλων φυσικών καταστροφών. Ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ