Πώς να φτιάξω κραγιόν; - 2 συνταγές με κερί ή άλλα φυσικά υλικά

Σπιτικό κραγιόν με βαζελίνη και σκιά ματιών ή ρουζ

Έχετε σκεφτεί ποτέ να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά καλλυντικά; Ίσως τελικά να είναι πολύ πιο εύκολο από ότι φαντάζεστε! Αν για παράδειγμα θέλετε να φτιάξετε μόνη σας ένα κραγιόν στο σπίτι, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις απλές συνταγές που θα βρείτε παρακάτω

.

Πρόκειται για σπιτικά κραγιόν τα οποία βασίζονται σε απλά συστατικά που βρίσκουμε με ευκολία, αλλά και σε φυσικά υλικά που μπορούν να δημιουργήσουν ένα ενυδατικό κραγιόν χωρίς χημικά πρόσθετα ή μόλυβδο.

 

Επιλέξτε την συνταγή για lipstick που σας βολεύει περισσότερο και δοκιμάστε την!

 

Σπιτικό κραγιόν με βαζελίνη και σκιά ματιών ή ρουζ

Η πιο απλή πρόταση για να φτιάξετε το δικό σας κραγιόν, σε όποια απόχρωση επιθυμείτε, είναι η ανάμειξη βαζελίνης με σκιά ματιών. Ιδανικά, προτιμήστε μια φυτική ή παιδική βαζελίνη που είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον και την επιδερμίδα.

 

Θα χρειαστείτε:
– Βαζελίνη
– Σκιά ματιών
– Θήκη για κραγιόν

 

Τρόπος παρασκευής: Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε την απόχρωση σκιάς της αρεσκείας σας ή να αναμείξετε περισσότερες από μία σκιές μέχρι να πετύχετε τον τόνο που σας αρέσει. Μετά πάρτε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης και ανακατέψτε τη με την χρωματιστή σκόνη μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά.

 

Έτσι απλά θα έχετε φτιάξει το δικό σας κραγιόν. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή, γι’ αυτό αποθηκεύστε το σε ένα καθαρό δοχείο!

 

Tips: Αντί για σκιά ματιών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρουζ, μπρόνζερ ή οποιοδήποτε άλλο καλλυντικό σε μορφή σκόνης έχει την απόχρωση που θέλετε να δώσετε στο κραγιόν σας. Σε περίπτωση που θέλετε να προσθέσετε μεταλλική λάμψη ή glitter στο κραγιόν, επιλέξτε την αντίστοιχη σκιά ματιών.

 

Εναλλακτικά, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φυσικά υλικά, πάρτε λίγη σκόνη παντζαριού και αναμείξτε τη με φυσική βαζελίνη. Με αυτό τον τρόπο θα φτιάξετε ένα ροζ, κοκκινωπό ή μπορντό κραγιόν, ανάλογα με την αναλογία που θα χρησιμοποιήσετε.

 

Για καφέ χρώμα εκμεταλλευτείτε το κακάο ή την κανέλα (εκτός αν έχετε αλλεργία στην κανέλα). Έτσι, πέρα από καφέ απόχρωση θα δώσετε στο κραγιόν σας και όμορφο άρωμα. Επίσης, το μυρωδάτο αυτό καφέ μπαχαρικό έχει την ικανότητα να φουσκώνει προσωρινά τα χείλη.

 

Πως μπορώ να φτιάξω ενυδατικό κραγιόν με κερί μέλισσας

Η παρακάτω συνταγή θα σας βοηθήσει να φτιάξετε το δικό σας κραγιόν με φυσικά υλικά και κερί μέλισσας.

Θα χρειαστείτε:
– 2 κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλέλαιο ή έλαιο καρύδας
– 1 κουταλάκι του γλυκού κερί μέλισσας (μελισσοκέρι)
– 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο καριτέ ή κακάο
– 1-2 σταγόνες αιθέριου ελαίου της αρεσκείας σας
– 1 δοχείο αποθήκευσης για κρεμώδες κραγιόν

 

Αυτά είναι η βασική συνταγή για το κραγιόν. Για να του δώσετε χρώμα προσθέστε κάποιο από τα φυσικά συστατικά της παρακάτω λίστας (1/8 ή 1/4 από το κουταλάκι του γλυκού), είτε 1 σταγόνα χρώματος ζαχαροπλαστικής στην απόχρωση της αρεσκείας σας.

  • Για ροζ ή κόκκινο – Σκόνη παντζαριού
  • Για βαθύ καφέ – Σκόνη κακάο
  • Για καφεκόκκινο – Κανέλα (προσοχή όμως γιατί προκαλεί αλλεργίες σε κάποιους)
  • Για πράσινο – Σκόνη σπιρουλίνας
  • Για χάλκινο – Σκόνη κουρκουμά

Φυσικά μπορείτε να κάνετε ανάμειξη των παραπάνω φυσικών υλικών για να πετύχετε την επιθυμητή απόχρωση. Σύμφωνα με το beautetinkyriaki.gr, το τελικό προϊόν όμως που θα χρησιμοποιήσετε δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1/4 από το κουταλάκι του γλυκού.

Κι αν θελήσετε να κάνετε το τελικό κραγιόν ματ, προσθέστε 1/4 από το κουταλάκι του γλυκού σκόνη μπετονίτη (μπεζ άργιλος).

 

Τρόπος παρασκευής:

  • Λιώστε σε μπεν μαρί το κερί της μέλισσας, το βούτυρο και το έλαιο καρύδας ή το αμυγδαλέλαιο.
  • Μόλις λιώσουν αφαιρέστε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέστε το χρώμα και το άρωμα της αρεσκείας σας.
  • Ανακατέψτε γρήγορα το μείγμα για να ομογενοποιηθεί και αποθηκεύστε το στο δοχείο που έχετε επιλέξει.
  • Μόλις κρυώσει, το σπιτικό κραγιόν είναι έτοιμο για χρήση!

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ