Κορωνοϊός: Σκιάθος, Σκόπελος & Αλόννησος ζητούν απαγόρευση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων για το Πάσχα

Όσα αναφέρουν στην κοινή τους επιστολή οι τρεις Δήμαρχοι των νησιών των Σποράδων.

Με επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς, οι δήμαρχοι Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου ζητούν να απαγορευθεί η ακτοπλοϊκή μετακίνηση μη μόνιμων κατοίκων στα νησιά των Σποράδων.

Παράλληλα, αιτούνται, όπως αναφέρουν στην κοινή επιστολή τους, όσοι κάτοικοι των τριών νησιών μεταβαίνουν στο Βόλο, στην Αθήνα ή σε κάποιο άλλο αστικό κέντρο, να μπαίνουν σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα, μετά την επιστροφή τους στο νησί τους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by just some pics (@burritosandjazz) on

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Σκιάθος, Θοδωρής Τζούμας, Σκοπέλου, Σταμάτης Περίσης και Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, αναφέρουν στην επιστολή τους «Η λήψη του πρόσφατου μέτρου που αφορά την μετακίνηση στα νησιά μας μόνο των μόνιμων κατοίκων είναι πολύ σημαντική, παρ’ όλα αυτά δεν διασφαλίζει την πλήρη ασφάλεια των κατοίκων των νησιών και ιδιαίτερα των μικρών, με δεδομένα της προβληματικής υγειονομικής κατάστασης τους, την δυσκολία διακομιδής σε περίπτωση κρούσματος κλπ.».

Συμπληρώνουν, δε, πως «θα πρέπει να λάβουμε υπ΄όψιν ότι σε λίγες ημέρες θα έχουμε τον εορτασμό του Πάσχα και θα υπάρξει αύξηση μετακινήσεων των μόνιμων κατοίκων που βρίσκονται εκτός των νησιών μας».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Infinity 180 Luxury Suites (@theinfinity180luxurysuites) on

«Γεγονός είναι τέλος, ότι οι μόνιμοι κάτοικοι που μετακινούνται στην ηπειρωτική χώρα, μέσα στα προβλεπόμενα περιθώρια που τους δίνουν τα απαγορευτικά μέτρα, δεν προβλέπει πουθενά, δυστυχώς, την υποχρεωτική απομόνωση τους για 14 ημέρες» τονίζεται στην επιστολή.

Μάλιστα, η επιστολή των τριών δημάρχων αναφέρει «Με δεδομένο ότι τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα έχουν σχεδόν 10 ημέρες εφαρμοσθεί, στα νησιά μας δεν έχει εμφανισθεί κρούσμα του κορωνοϊού και ό,τι κρούσμα εμφανισθεί από εδώ και πέρα θα προέρχεται από επισκέπτη στο νησί».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tony Conte ?? (@tonikonte) on

«Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε αυστηρή απαγόρευση ακτοπλοϊκής μετάβασης στα νησιά μας. Οι μόνιμοι κάτοικοι που για σοβαρό λόγο μετακινούνται, μετά την επιστροφή τους να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα» τονίζουν οι δήμαρχοι των νησιών των Σποράδων.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ