Νομίζετε ότι είναι απλώς... τηγανητά αβγά; Και όμως είναι ένα πρωτότυπο κέικ από τα χεράκια του Άκη Πετρετζίκη! - Δείτε πως θα το φτιάξετε κι εσείς (βίντεο)

Ένα άκρως εντυπωσιακό κέικ μάς ετοιμάζει ο Άκης Πετρετζίκης.

Συστατικά

Για τη βάση

260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

170 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι

170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

130 γρ. ασπράδια, από 4 μέτρια αβγά

1 αβγό, μέτριο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ξύσμα, από 1 λεμόνι

250 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

Για την επικάλυψη

500 γρ. γάλα

30 γρ. ζάχαρη άχνη

30 γρ. κορν φλάουρ

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

420 γρ. ροδάκινα, σε κομπόστα

μπέικον καρύδας

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε, το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το μπέικιν, το τζίντζερ, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δέσουν τα υλικά.

Προσθέτουμε σιγά σιγά τα ασπράδια, το αβγό, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι και το γάλα σε τρείς δόσεις. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά.

Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 25 εκ. και απλώνουμε λαδόκολλα.

Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για την επικάλυψη

Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό γάλα, την ζάχαρη άχνη, το κορν φλάουρ, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε τα υλικά από το μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για τη σύνθεση

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση, τοποθετούμε 4-5 ροδάκινα, πασπαλίζουμε με το μπέικον καρύδας και σερβίρουμε.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ