Ο Μανώλης Γλέζος πέρασε στην αιωνιότητα - Σε λιτή τελετή & οικογενειακό περιβάλλον τον υποδέχτηκε η αττική γη (φωτό)

To "τελευταίο αντίο" στον μεγάλο αγωνιστή σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Το "τελευταίο αντίο" στο Μανώλη Γλέζο είπαν ελάχιστα μέλη της οικογένειάς του στο Α' Νεκροταφείο, λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό.

Παρ' ότι στην κηδεία του μπόρεσαν να βρεθούν μόνο πολύ λίγα άτομα, λόγω των έκτακτων συνθηκών, όλη η Ελλάδα αποχαιρέτισε με οδύνη τον μεγάλο αγωνιστή, Μανώλη Γλέζο.

Την ώρα της εξοδίου ακολουθίας η ελληνική σημαία κυμάτιζε μεσίστια στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, προς τιμήν του "παρτιζάνου της Ευρώπης", που τον Μάιο του 1941, μαζί με τον Απόστολο Σάντα, είχε κατεβάσει τη ναζιστική σημαία από το ίδιο σημείο.

Παράλληλα, οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου, καθώς ο Μανώλης Γλέζος καταγόταν κατά το ήμισυ από την Πάρο, ενώ είχε γεννηθεί στο χωριό Απείρανθος της Νάξου.

Η τελετή ήταν απολύτως λιτή και το περιβάλλον οικογενειακό σε μία κηδεία που, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα "πλημμύριζε" από κόσμο, καθώς ο Μανώλης Γλέζος ήταν μία από τις πλέον αγαπητές προσωπικότητες.

Σεμνός και πάντα γλυκομίλητος, αγωνιστής μέχρι το τέλος, ο Μανώλης Γλέζος πέρασε στην αιωνιότητα, το μεσημέρι της Τετάρτης, με την αττική γη να τον υποδέχεται.

Το "παρών" στην κηδεία του, που τελέστηκε δημοσία δαπάνη, έδωσαν μόνο τα μέλη της στενής του οικογένειας - η σύζυγός του, Τζώρτζια, τα παιδιά του με τις σύζυγούς τους και τα τέσσερα εγγόνια του - καθώς και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ, όπως ανέφερε ο ίδιος αποχαιρετώντας τον Μανώλη Γλέζο, ήταν επιθυμία του μεγάλου αγωνιστή η κηδεία του να είναι θρησκευτική.

Ο Μανώλης Γλέζος "έφυγε" πλήρης ημερών την περασμένη Δευτέρα, σε ηλικία 98 ετών, από καρδιακή ανεπάρκεια.

Υπό τη σκιά του βράχου της Ακρόπολης θα αναπαύεται πλέον ο μεγάλος Μανώλης Γλέζος, ο "τελευταίος παρτιζάνος της Ευρώπης"...

(Photo: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ - ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ Eurokinissi)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ