Κορωνοϊός: Ο Βαρουφάκης και οι βουλευτές του δίνουν το 50% του μισθού τους

Το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για την ενίσχυση τριών νοσοκομείων.

O Γιάνης Βαρουφάκης και οι βουλευτές του ΜέΡΑ 25 ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να δώσουν τον μισό τους μισθό για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, αποφάσισαν και εκείνοι να... δώσουν το καλό παράδειγμα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΜέΡα 25 «Την Πέμπτη 26η Μαρτίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΜέΡΑ Αλληλεγγύης, το ΜέΡΑ25 δεσμεύτηκε να διαθέσει το σημαντικό ποσό που θα δαπανούσε για το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριό του σε δράσεις αλληλεγγύης προς τους απροστάτευτους από το κράτος».

Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη αναφέρει, επίσης, στην ανακοίνωσή του πως «Η Κ.Ο. του ΜέΡΑ25 αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει την ΜέΡΑ Αλληλεγγύης με επί πλέον συνεισφορά εκ μέρους των βουλευτών μας του 50% του μισθού τους, για όσο διάστημα διαρκέσει η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών λόγω της πανδημίας».

Το ποσό αυτό, όπως τονίζει η ανακοίνωση, θα χορηγηθεί για την άμεση ενίσχυση τριών νοσοκομείων, ένα στην Αθήνα, ένα στην Θεσσαλονίκη και ένα στην Κρήτη, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν, μαζί με τα συγκεκριμένα ποσά, τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρε το ΜέΡΑ 25.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ