Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Πως αποχαιρετούν τον Μανώλη Γλέζο στο Instagram - Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Παππάς & Κώστας Ζαχαριάδης

«Ο θάνατος του Μανώλη Γλέζου αφήνει τους Έλληνες φτωχότερους. Αλλά η ζωή του αφήνει την Ελλάδα πλουσιότερη»

Ο Μανώλης Γλέζος έφυγε το μεσημέρι της Δευτέρας από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών. Το δικό τους «Αντίο» στον αγωνιστή της Δημοκρατίας Μανώλη Γλέζο, λέει και ο πολιτικός κόσμος.

 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media χαρακτηρίζοντας τον «μεγάλο Έλληνα».

 

«Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας. Αυτός που πρώτος κατέβασε το σύμβολο των κατακτητών από την Ακρόπολη», ανέφερε στη δημοσίευση του, o Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

«Ο Μανώλης Γλέζος εκπροσώπησε μία γενιά που δεν λύγισε και δεν υποτάχθηκε», τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανήρτησε μια φωτογραφία με τον αξέχαστο Έλληνα.

 

«Μαζί με όλους τους Έλληνες, σκύβω με σεβασμό το κεφάλι στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου. Τον αποχαιρετώ με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Και εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», καταλήγει ο πρωθυπουργός.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας. Αυτός που πρώτος κατέβασε το σύμβολο των κατακτητών από την Ακρόπολη. Για να αναδειχθεί, έτσι, ο ίδιος σε σύμβολο της ελεύθερης πατρίδας μας. Ο Μανώλης Γλέζος εκπροσώπησε μία γενιά που δεν λύγισε και δεν υποτάχθηκε. Ούτε και φυλακίστηκε σε κομματικούς φανατισμούς. Μια γενιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, στην Ελευθερία και στην Δημοκρατία. Υπήρξε, όμως, ταυτόχρονα, και ένας γλυκός άνθρωπος. Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψή του στο σπίτι μου -ένας λεοντόκαρδος με τρυφερό βλέμμα και με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι- το βράδυ που έφυγε ο πατέρας μου. Θα μας λείψει πολύ… Ο θάνατος του Μανώλη Γλέζου αφήνει τους Έλληνες φτωχότερους. Αλλά η ζωή του αφήνει την Ελλάδα πλουσιότερη. Γιατί το παράδειγμα του – το παράδειγμα μιας ζωής αγνού πατριώτη και αληθινού μαχητή- μένει φωτεινός οδηγός για όλους. Και μας οπλίζει με δύναμη, ώστε να ξεπερνούμε ενωμένοι δυσκολίες όπως οι σημερινές. Μαζί με όλους τους Έλληνες, σκύβω με σεβασμό το κεφάλι στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου. Τον αποχαιρετώ με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Και εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_) στις

 

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του αξέχαστου Μανώλη Γλέζου εκφράζει και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά στο Instagram: «Τα λόγια είναι φτωχά για να χαιρετήσουν έναν άνθρωπο σαν τον Γλέζο.

‪Τα λόγια είναι φτωχά για να χαιρετήσουν έναν ήρωα σαν τον Γλέζο.

‪Τα λόγια είναι φτωχά για χαιρετήσουν έναν αριστερό σαν τον Γλέζο. Τιμή η συμπόρευση μαζί σου, Μανώλη. Έδειχνες πάντα τον δρόμο

 

«Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος. Ένας τεράστιος αγωνιστής, μια εμβληματική φυσιογνωμία της παγκόσμιας Αριστεράς, ένας υπέροχος και σεμνός άνθρωπος. Είμαστε τυχεροί όσοι σε γνωρίσαμε και συμπορευτήκαμε, είμαστε τυχεροί όσοι νιώσαμε τη συντροφικότητά σου. Συνεχίζουμε τους αγώνες!

Αντίο... #history #glezos #left», έγραψε με μεγάλη συγκίνηση στο Instagram ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ