Κορωνοϊός - Ελλάδα: 43 νεκροί & 56 νέα κρούσματα, 1212 συνολικά - 72 οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ

56 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα νεότερα στοιχεία για τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας έδωσε στην καθημερινή ενημέρωση των συντακτών ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας τα νέα κρούσματα του ιού είναι σήμερα 56, με τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα να ανέρχονται σε 1212.

43 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό στη χώρα μας, ενώ 72 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ - 81% των οποίων είναι άνδρες και οι υπόλοιπες γυναίκες.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη, ενώ πέντε άνθρωποι έχουν εξέλθει από τη ΜΕΘ.

Η μέση ηλικία των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό είναι τα 71 έτη, ενώ οι 32 ήταν άνδρες και οι 11 γυναίκες.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας, για προληπτικούς λόγους, λόγω κορωνοϊού, του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως όλες οι μονάδες της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτούς τους εργασιακούς χώρους.

Επεσήμανε, δε, πως η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί τη σύμπραξη πολιτείας και πολιτών, ενώ ξεκαθάρισε πως φέτος το Πάσχα θα είναι για όλους μας διαφορετικό. 

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε, επίσης, πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, κατά τους οποίους 22 συμπολίτες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ