O Γιάννης Στάνκογλου γράφει πως περνάει κλεισμένος σπίτι: Mαγειρεύω, χαζεύω την Αθήνα, κάνω διάδρομο , η ζωή μας είπε «Ωπα»

Ημερολόγια Καραντίνας...

Ο Γιάννης Στάνκογλου βρίσκεται σε καραντίνα εδώ και 15 ημέρες και γράφει στο ημερολόγιο του πώς περνάει τον ελεύθερο χρόνο του στο σπίτι με την οικογένεια του.  

Διαβάστε τις σκέψεις του: 

«Πέμπτη 12 Μαρτίου, ήταν η τελευταία μέρα που βγήκα. Ακουσα τις ανακοινώσεις και αργά το βράδυ πήγα στο καφενεδάκι απέναντι από το σπίτι μου. Συνειδητοποίησα τι συμβαίνει, ήπια δυο ρακές και είπα "τώρα πάμε σπίτι και θα δούμε τι θα γίνει"... Επαιζα στον Γιούγκερμαν στο θέατρο, χωρίς να γνωρίζω ότι είναι η τελευταία παράσταση. Για εμάς τους ηθοποιούς που έχουμε αυτή την έντονη, διαρκή σχέση με το performing είναι σαν να μας κόπηκαν τα φτερά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#menoumespiti #agriesmelisses? #savyourlife

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yiannis Stankoglou (@yiannisstankoglou) στις

Πλέον βγαίνω από το σπίτι μόνο για να ψωνίσω, όπως όλοι με μάσκες, γάντια, προσέχοντας να τηρώ τις αποστάσεις. Μερικές φορές δεν βγάζω καν το κράνος, νιώθω σαν να φοράω κανονική πανοπλία. Ακόμα και έτσι, είναι πολλοί αυτοί που μου μιλάνε, από απόσταση πλέον. Μου λένε πόσο τους λείπουν οι “Αγριες Μέλισσες”, πότε θα επιστρέψουμε... Δεν πλησιάζουν όμως, βλέπω τον φόβο στα μάτια τους. Είμαι άνθρωπος της επαφής και όλη αυτή η κατάσταση μου φαίνεται τόσο αλλόκοτη.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Να πάρω η να μη πάρω την μηχανή?... Αυτή είναι η ερώτηση .....

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yiannis Stankoglou (@yiannisstankoglou) στις

Διαβάζω περισσότερο. Αποφάσισα ότι τώρα είναι επιτέλους η ώρα να διαβάσω το “Μαγικό Βουνό” του Τόμας Μαν. Ανακάλυψα επιτραπέζια που είχαν τα παιδιά και δεν τα γνώριζα καν και πλέον παίζω μαζί τους και διαπιστώνω ότι ενώ ποτέ δεν μου άρεσαν αυτά τα παιχνίδια, τώρα αρχίζω να τα απολαμβάνω. Κάθε βράδυ μιλώ με τους κολλητούς μου. Η επικοινωνία έχει γίνει πιο καθαρή, μιλάς πλέον για πράγματα που δεν έχουν σχέση μόνο με τους δικούς σου προβληματισμούς αλλά με ολόκληρη την κοινωνία.

Εχουμε μια ησυχία, μια ψυχραιμία, βλέπουμε σε βάθος τις σχέσεις μας με τα παιδιά μας, με τους φίλους μας, με τον ίδιο μας τον εαυτό. Γεννήθηκα το 1974, δεν έζησα πολέμους, εγκλεισμούς, αγριότητες, έζησα όπως η γενιά μου μια ήρεμη ζωή. Και τώρα, ενώ έχω αρχίσει να μεγαλώνω, καλούμαι να βγω από όλο αυτό, να βγω καλύτερος, πιο συνειδητοποιημένος. Εχω αυτή την ευθύνη απέναντι στα παιδιά μου, στους φίλους μου. Μέχρι τώρα κάναμε ότι γουστάραμε, είμασταν ροκ εντ ρόλ, τώρα η ζωή μάς λέει “ώπα”.

Εκανα σχέδια για μια παράσταση του καλοκαιριού που δεν ξέρω πια αν θα γίνει, πότε θα γίνει. Εχω στα χέρια μου τα τελευταία σενάρια από τις “Αγριες Μέλισσες”, δεν ξέρω, σκέφτομαι μήπως πάρω την Ελένη (Κίτσου) να κάνουμε τις πρόβες με skype. Για τουλάχιστον ενάμιση μήνα δεν πρόκειται να αρχίσουν τα γυρίσματα, δεν έχω ιδέα τι θα γίνει και με το σίριαλ. Εχουμε πάντως κάβα για τρια επεισόδια. Τον Γενάρη του 2021 θα κάνω τον Ριχάρδο τον Τρίτο, ναι αυτό μπορώ να το πω. Και μπορώ από τώρα να αρχίσω να μελετώ. Και να κοιτώ όσο περισσότερο μπορώ την ακίνητη Αθήνα, έξω από το παραθυρό μου, μέσα στην άνοιξη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ