Πατέρας Τζουζέπε: Ο Ιταλός ιερέας που πέθανε επειδή έδωσε τον αναπνευστήρα του σε νεότερο ασθενή κορωνοϊού (φωτό)

Ο ιερέας που έγινε ήρωας... 

Συγκινεί o 72χρονος ιερέας Τζουζέπε Μπεραρντέλι που είναι ένα από χιλιάδες θύματα του κορωνοϊού στη γειτονική χώρα και ένας από τους 30 μέχρι ώρας ιερείς που έφυγαν από την ζωή χτυπημένοι από τον φονικό ιό.

Ο ιερέας προκειμένου να σωθεί ένας νεότερος από εκείνον, θύμα επίσης του κορωνοϊού, αρνήθηκε να φορέσει τον ειδικό αναπνευστήρα με αποτέλεσμα να φύγει από την ζωή.

 

 

Ο δον Τζουζέπε Μπεραρντέλι σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Μπέργκαμο, καθώς μετά από το ειδικό τεστ εξαιτίας συμπτωμάτων που παρουσίασε βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Την ημέρα της ταφής του όλοι οι πολίτες του Κασίνιο συνόδευσαν τον πατέρα Τζουζέπε στην τελευταία του οικία από τα μπαλκόνια με ένα ακατάπαυστο χειροκρότημα. Κηδεία δεν έγινε ποτέ γιατί δεν επιτρέπεται αναφέρει το bbc.

A priest celebrates funeral service without relatives inside the cemetery of Zogno, near Bergamo, northern Italy, on March 21, 2020

PIERO CRUCIATTI

 

Σήμερα Τρίτη ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, πάπας Φραγκίσκος Α΄, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους γιατρούς και τους ιερείς που έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό και "ευχαρίστησε τον Θεό για την ηρωική στάση αυτών των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους βοηθώντας όσους νοσούν".

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ