Καραντίνα: Πώς να κρατήσετε τα παιδιά σας απασχολημένα και ευτυχισμένα!

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας στο σπίτι...

Το να κρατήσω τα  παιδιά μου απασχολημένα, χαρούμενα και ευτυχισμένα είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζω καθημερινά.

Η λίστα των επικρατέστερων, μετά από δοκιμές, διάβασμα, ερωτήσεις και συζητήσεις έχει ως εξής:

  1. Κάντε πικνικ στο σαλόνι σας ή στη βεράντα/κήπο σας αν το επιτρέπει ο καιρός. Ρίξτε μια κουβέρτα, ένα ριχτάρι, ζητήστε τους να βοηθήσουν με τα πλαστικά πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα. Ετοιμάστε μεζέδες και εύκολες μπουκιές που να τρώγονται εύκολα στο πάτωμα και θα γίνει αγαπημένη συνήθεια μικρών και μεγάλων.
  2. Παίξτε bowling στο σπίτι. Εάν δεν έχετε το παιχνίδι-μικρογραφία, χρησιμοποιήστε άδεια μπουκάλια νερού ή αναψυκτικών και μια μικρή μπάλα. Κρατήστε σκορ και κάντε οικογενειακό πρωτάθλημα.
  3. Προμηθευτείτε δακτυλοκουκλάκια ή, αν πιάνουν τα χέρια σας, φτιάξτε μόνοι σας με λίγο ύφασμα, ψεύτικα μάτια, κόλλα και μαρκαδόρους. Μπορείτε να τα έχετε μαζί σας στο αυτοκίνητο σε ένα ταξίδι ή στο σπίτι και να στήσετε μία ιστορία.
  4. Παίξτε εστιατόριο, γίνετε πελάτης, σεφ, παραγγείλτε, μαγειρέψτε με τα κουζινικά ή/και με πλαστελίνη ή ψεύτικα τρόφιμα. Δοκιμάστε, πληρώστε, πάρτε ρέστα, αφήστε φιλοδώρημα, σχολιάστε την εξυπηρέτηση.
  5. Ψήστε κέικ ή μάφιν. Ζυμώστε ψωμί. Κάντε τα παιδιά σας βοηθούς. Φορέστε τους σκούφους και ποδιές και αναθέστε τους εύκολες εργασίες. Μπορούν να ανακατέψουν, να ανάψουν το μίξερ, να μετρήσουν τις ποσότητες, να ζυγίσουν. Απολαύστε τη λαχτάρα στα μάτια τους όσο ψήνετε το κέικ και την ικανοποίησή τους όταν το φάνε.
  6. Δημιουργήστε μια πορεία εμποδίων στο σπίτι. Πάνω από μαξιλάρια, κάτω από καρέκλες, πάνω σε βιβλία, περάστε ποτάμια, γέφυρες και ρυάκια με τη φαντασία σας.
  7. Δώστε τους να πλύνουν και να καθαρίσουν τα κουκλάκια τους, τα ρούχα της κούκλας ή τα κουζινικά τους στο νεροχύτη ή σε ένα κουβά/λεκάνη. ΠΡΟΣΟΧΗ! Πάντα με την επίβλεψη ενός ενήλικα.
  8. Ονοματίστε ένα μαγαζί (σούπερ μάρκετ, παιχνιδάδικο, κρεοπωλείο, μανάβικο) και ζητήστε τους να θυμηθούν και να πουν τι μπορούμε να ψωνίσουμε από το κάθε μαγαζί.
  9. Δώστε τους ένα παλιό κινητό ή ένα τηλέφωνο/παιχνίδι και αναθέστε τους να πάρουν συγκεκριμένους ανθρώπους και να παίξουν ρόλους ή να διηγηθούν μια μικρή ιστορία.
  10. Φτιάξτε με τα παιδιά σας πλαστελίνη με αλεύρι. Θα χρειαστείτε: 1 φλυτζάνι κρύο νερό, 1 φλυτζάνι αλάτι, 2 κουταλιές του γλυκού φυτικό λάδι, 3 φλυτζάνια αλεύρι, 2 κουταλιές σούπας καλαμποκάλευρο, χρώμα ζαχαροπλαστικής. Σε ένα μπωλ ανακατέψτε το νερό, το αλάτι, το λάδι. Σταδιακά προσθέτετε το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο μέχρι το μείγμα να πλάθεται. Χρησιμοποιείστε χρώμα ζαχαροπλαστικής για να δώσετε χρώμα σύμφωνα με το ΑΠΕ.
  11. Γράψτε σε ένα CD ή σε USB αγαπημένα παιδικά τραγούδια που μπορείτε να τραγουδήσετε στο αυτοκίνητο ή και στο σπίτι και να χορέψετε.
  12. Φυτέψτε φυτά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά γλαστράκια, πλαστικά ποτήρια ή χάρτινες αυγοθήκες. Βάλτε μικρά φυτά, φακές ή σπόρους.
  13. Μετρήστε. Προμηθευτείτε ένα πλαστικό ή χάρτινο μέτρο και μετρήστε διαστάσεις, αποστάσεις, έπιπλα και πόρτες. Τα παιδιά λατρεύουν να μετρούν.
  14. Σχεδιάστε TShirt. Πάρτε χρώματα ή μαρκαδόρους για ρούχα, σχεδιάστε πατούσες, παλάμες και ό,τι άλλο φανταστείτε. Φορέστε με περηφάνια τις δημιουργίες σας.
  15. Πάρτε γνωστά παραμύθια σε CD και έτσι μπορούν να ακούσουν το παραμύθι και να παρακολουθήσουν και όσοι δεν διαβάζουν ακόμη.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι φαντασία, διάθεση και όρεξη να γίνετε και εσείς ξανά παιδιά. Μη φοβηθείτε να λερωθείτε, φωνάξετε, γαυγίσετε ή νιαουρίσετε. Η αγάπη και η ικανοποίηση στα μάτια τους αξίζει κάθε θυσία. Έτσι δεν είναι;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ