Πώς Αφαιρούνται οι Λεκέδες από Νερό Πάνω σε Ξύλο; - Ο Σπύρος Σούλης μας δίνει υπεροχές συμβουλές

Καθαρίστε εύκολα τα σημάδια νερού από το ξύλινο τραπεζάκι σας με μερικά υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι

Ένας από τους πιο κλασικούς λεκέδες την καθημερινότητας, φεύγει εύκολα μια για πάντα με ένα μαγικό υλικό από το ψυγείο.

 

Μαγιονέζα Η μαγιονέζα είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση για να αφαιρέσετε από το τραπεζάκι του σαλονιού, ή οποιαδήποτε άλλη ξύλινη επιφάνεια, στίγματα από νερό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε 2 κ.σ. μαγιονέζα πάνω στον λεκέ και να την αφήσετε να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε την με ένα πανάκι. Αν το σημάδι επιμένει επαναλάβετε τη διαδικασία βάζοντας αυτή τη φορά μαγιονέζα πάνω σε ένα πανάκι και τρίβοντας ελαφρά το σημείο. Αφήστε τη μαγιονέζα να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ και το πρωί καθαρίστε το σημείο με ένα πανί.

 

 

Tip Μπορείτε να διώξετε τον λεκέ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο χρησιμοποιώντας οδοντόκρεμα.

 

Μαγειρική σόδα Φτιάξτε μια πάστα με μαγειρική σόδα και λίγο νερό (1 κ.γ. μαγειρική σόδα και 1 κ.γ. νερό) και απλώστε την πάνω στον λεκέ. Αφήστε το μείγμα να κάνει τη δουλειά του για 30 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε.

 

Βαζελίνη Απλώστε βαζελίνη πάνω στον λεκέ και αφήστε την να δράσει για μια νύχτα. Το πρωί σκουπίστε και το σημάδι θα έχει εξαφανιστεί. Η βαζελίνη θα δώσει και μια ωραία λάμψη πάνω στο τραπεζάκι σας. Σύμφωνα με το SpirosSoulis.com, αν δεν σας αρέσει η υφή της μπορείτε να την αφαιρέσετε με ένα πανί και να περάσετε από πάνω ένα φυσικό γυαλιστικό.

Tip Φτιάξτε μόνοι σας το πιο εύκολο φυσικό γυαλιστικό ανακατεύοντας 1 κ.σ. λάδι σ’ ένα 1/4 φλ. χυμό λεμονιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ