Κορωνοϊός: Επιστρέφουν 400 Έλληνες από το Λονδίνο - Σε καραντίνα όλοι για 14 ημέρες

Τρείς πτήσεις με 400 Έλληνες από το Λονδίνο φτάνουν σήμερα στη χώρα μας.

Σήμερα επιστρέφουν από το Λονδίνο 400 Έλληνες, οι οποίοι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, θα μείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα κατ' οίκον.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας βρίσκεται στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ώστε να κάνει θερμομέτρηση σε όλους τους επιβάτες και να τους πάρει δείγμα ώστε να ελεγχθούν για κορωνοϊό.

Οι άνθρωποι αυτοί οφείλουν να δηλώσουν τη διεύθυνσή τους και να παραμείνει σε καραντίνα για 14 μέρες, ενώ αυστηρός θα είναι ο έλεγχος για την τήρηση του περιορισμού τους στο σπίτι. 

(Photo: In Time)

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες των υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών και του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό και επιθυμούν να επιστρέψουν.

Σε ό,τι αφορά τους φοιτητές των πανεπιστημίων που βρίσκονται σε Ιταλία και Ισπανία μέσω προγραμμάτων Erasmus, η βασική κατεύθυνση που δόθηκε από το υπουργείο στους πρυτάνεις είναι ότι οι φοιτητές «θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τις κατά τόπους πρεσβείες και προξενικές αρχές της Ελλάδας και αυτές με τη σειρά τους συντονίζονται από το Υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος επιστροφής τους στην ημεδαπή».

Με ναύλωση πλοίου επιστρέφουν οι Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, για αύριο Σάββατο, στις 17:30 προγραμματίστηκε η αναχώρηση του επιβατηγού πλοίου Cruise Olympia από τον λιμένα της Ανκόνα προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα για την επιστροφή στη χώρα όσων Ελλήνων πολιτών επιθυμούν να επαναπατρισθούν. 

Επίσης, τρεις ειδικές πτήσεις από Μαδρίτη και Βαρκελώνη έχουν οργανωθεί για τον Σάββατο και την Κυριακή για Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ισπανία, κυρίως φοιτητές Erasmus και τουρίστες, και οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον τους για επιστροφή στην Ελλάδα και έχουν καταγραφεί στους καταλόγους που έχει καταρτίσει η πρεσβεία της Ελλάδος στη Μαδρίτη.

Για αύριο Σάββατο, επίσης, έχει προγραμματιστεί έκτακτη ειδική πτήση για την επιστροφή Ελλήνων που βρίσκονται στην Πολωνία και οι οποίοι έχουν εκδηλώσει σχετική επιθυμία, με ώρα αναχώρησης 13:25 (12:25 ώρα Ελλάδος).

Για όλους όσοι επαναπατρίζονται ισχύει η υποχρεωτική κατ' οίκον καραντίνα για 14 μέρες.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ