Κορωνοϊός - Ενημέρωση των 6: Τσιόδρας - 3 νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες, 31 νέα κρούσματα & συνολικά 495

Στα 495 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα πλέον στη χώρα μας.

Στην καθημερινή ενημέρωση των συντακτών για τον κορωνοϊό, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς και τρεις θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα μας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας τα 84 κρούσματα - από τα 495 συνολικά - έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης, ενώ 90 ασθενείς νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομεία της χώρας, με τους 20 εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι.

«Όλοι οι σοβαρά ασθενείς παίρνουν ειδική αντιική θεραπεία» τόνισε ο κ. Τσιόδρας, με τον μέσο όρο ηλικίας των διασωληνωμένων να είναι τα 72 έτη.

Πλέον τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 495, ενώ 19 συνάνθρωποί μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά ορισμένων Ελλήνων που, όπως είπε χαρακτηριστικά «υποβαθμίζουν όλη την προσπάθεια που γίνεται και αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς της νόσου στις μικρές τοπικές κοινωνίες».

Ο κ. Τσιόδρας παρακάλεσε όσους ήδη βρίσκονται στην επαρχία και στα  νησιά να μην έρθουν σε επαφή με κάποιον που θα μπορούσε δυνητικά να νοσήσει και να κινδυνεύσει από τον νέο κορωνοϊό.

«Δεν μπορεί να έχουμε περίπτωση στα Δωδεκάνησα και η μόνη επαφή με τη νόσο να είναι επισκέπτης από την Αθήνα», τόνισε ο κ. Τσιόδρας, ενώ συμπλήρωσε «Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην έρθετε με κανέναν σε επαφή εκεί που ταξιδεύετε. Δεν είναι διακοπές. Αυτές οι συμπεριφορές δυσκολεύουν την προσπάθειά μας. Πόσες φορές πρέπει άραγε να το ξαναπώ».

Όσον αφορά τις προβλέψεις για την πορεία της επιδημίας, ο Σ. Τσιόδρας διευκρίνισε ότι «η πρόβλεψή μας παραμένει σταθερή για την πορεία της νόσου στην πατρίδα μας. Το αν αυτό αλλάξει εξαρτάται από την ακρίβεια με την οποία θα εφαρμόσουμε τα μέτρα του αυτοπεριορισμού».

Παράλληλα, εξήγησε ότι σε δυο εβδομάδες θα έχουμε ακριβή εικόνα της κατάστασης και είπε ότι παραμένουν δύο οι στόχοι του σχεδιασμού: Να μην νοσήσουν οι ομάδες υψηλού κινδύνου και να μην νοσήσουμε όλοι μαζί.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ