Συγκλονίζει ο Ηλίας Μόσιαλος με την ανάρτηση του για την Ιταλία νοσηλεύτρια - Το κόκκινο χέρι, με τις μπλαβιασμένες αρθρώσεις σαν να έχεις βρεθεί σε καβγά (φωτό)

Το κόκκινο χέρι, με τις μπλαβιασμένες αρθρώσεις σαν να έχεις βρεθεί σε καβγά και το δέρμα που "ανοίγει".

Μία συγκλονιστική ανάρτηση για νοσηλεύτρια από την Ιταλία έκανε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος.

Η νοσηλεύτρια εργάζεται στο νοσοκομείο δεκάδες ώρες, φροντίζοντας τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό. 

Ο κ. Μόσιαλος ανέβασε μία φωτογραφία, από ανάρτηση της νοσηλεύτριας στη Φλωρεντία, στην οποία φαίνεται το χέρι της να είναι κατακόκκινο, ταλαιπωρημένο, σχεδόν γδαρμένο.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

Το κόκκινο χέρι, με τις μπλαβιασμένες αρθρώσεις σαν να έχεις βρεθεί σε καβγά και το δέρμα που "ανοίγει". Μετά από μια εβδομάδα που κάνει εξαντλητικές βάρδιες, πάντα με τα γάντια, μια νοσηλεύτρια δείχνει τα σημάδια στο δέρμα της:

"Δεν πλάκωσα κανέναν στις μπουνιές - γράφει στο Facebook η Silvia Cini, 29 χρονών, νοσηλεύτρια στα επείγοντα περιστατικά στο Careggi της Φλωρεντίας-. Στο νοσοκομείο πάντα φοράω εξεταστικά γάντια βινυλίου χωρίς πούδρα και δεν είχα ποτέ αλλεργική δερματίτιδα. Τον τελευταίο καιρό τυχαίνει συχνά να δουλεύω 13 ώρες σερί.

Δεκατρείς ώρες με γάντια, σε κάθε αλλαγή γαντιών κι ένα πλύσιμο χεριών, μετά από κάθε πλύσιμο μια απολύμανση και πάλι ένα ζευγάρι καινούρια γάντια. Σε μια εβδομάδα τα τσάκισα τα χέρια μου. Πλακωνόμαστε στις μπουνιές με τον κορωνοϊο, με την ελπίδα ότι δεν θα μας σπάσει στο ξύλο. Αν μας αγαπάτε μείνετε σπίτι".

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ