Κορωνοϊός - Βρούτσης: Άκυρη κάθε απόλυση σε επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους (βίντεο)

Η δεύτερη δέσμη μέτρων λόγω του κορωνοϊού.

Τα νέα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις, εργαζόμενους και νοικοκυριά ανακοίνωσαν οι Υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας στην κοινή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν πριν από λίγο.

Πρόκειται για τη δεύτερη δέσμη μέτρων, με τα μέτρα να συνδέονται, όπως τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης, με την ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας.

Ο Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων θα είναι έμπρακτη και πως η κρίση ήρθε για να περάσει.

«Οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να πανικοβάλλονται και να προχωρούν αναίτια σε απολύσεις. Όλα τα ευνοϊκά μέτρα συνδέονται με τη ρήτρα διατήρησης εργασίας. Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη» ανέφερε ο κ. Βρούτσης, ενώ έκανε λόγο για απογοητευτικά ως τραγικά στοιχεία στη μισθωτή απασχόληση επικαλούμενος το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Όσον αφορά στους εργαζόμενους, ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις που δεν ανεστάλη η λειτουργία τους και ρητή απαγόρευση απόλυσης εργαζόμενου σε επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με κυβερνητική εντολή.

Όπως ξεκαθάρισε, κάθε τέτοια απόλυση θα θεωρείται άκυρη.

Παράλληλα, ο κ .Βρούτσης ανακοίνωσε την παράταση καταβολής επιδόματος ανεργίας για άλλους 2 μήνες, σε όσους ανέργους το σχετικό δικαίωμα λήγει στις 31 Μαρτίου και την αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για επιχειρήσεις.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ