Κορωνοϊός - Άδωνις Γεωργιάδης: Νέα δάνεια σε επιχειρήσεις & επιδότηση επιτοκίου επιχειρηματικών δανείων - Εκτός μέτρων όσοι προχωρούν σε απολύσεις (βίντεο)

Για τα νέα μέτρα για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, λόγω κορωνοϊού, μίλησε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Κοινή Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι Υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης, ώστε να ανακοινώσουν τα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις και εργαζομένους λόγω κορωνοϊού.

Πρόκειται για τη δεύτερη δέσμη οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην οικονομία από τον κορωνοϊό.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η επιτυχής έκβαση και για την Ελλάδα του προχθεσινού Eurogroup έδωσε στο Υπουργείο Ανάπτυξης την αναγκαία ελευθερία για να σχεδιάσει εργαλεία που θα επιτρέψουν τόσο να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις την περίοδο της κρίσης, όσο και την ανάκαμψη της οικονομίας μετά το τέλος της κρίσης.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως οι εργαζόμενοι, των οποίων αναστέλλεται η σύμβαση εργασίας, επειδή οι επιχειρήσεις τους έκλεισαν λόγω του κορωνοϊού, θα λάβουν αποζημίωση στις αρχές Απριλίου από τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 800 ευρώ.

Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης, οι επιχειρήσεις που θα προχωρήσουν σε απολύσεις αυτήν την περίοδο, μένουν εκτός μέτρων.

«Τα μέτρα ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σχετίζονται με την διατήρηση θέσεων εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Ανακοίνωσε, επίσης, την επιδότηση επιτοκίου ενήμερων επιχειρηματικών δανείων για 3 μήνες για τους κλάδους της οικονομίας που πλήττονται άμεσα από τον κορωνοϊό.

Τόνισε, ακόμη, ότι σε συνεννόηση με την ευρωπαϊκή επιτροπή θα υλοποιηθεί εγγυοδοτικός μηχανισμός δανείων και κεφαλαίου κίνησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως 3 δισ. ευρώ.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα χορηγήσει ρευστότητα στις Τράπεζες για νέα επιχειρηματικά δάνεια ύψους 2 δισ. ευρώ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης θέλησε να τονίσει πως η ελληνική οικονομία θα βγει νικήτρια από αυτή τη δύσκολη περίοδο αρκεί όλοι να πράξουμε το καθήκον μας και να δείξουμε την αναγκαία ατομική υπευθυνότητα.

Ακόμη, ανακοίνωσε πως απλοποιείται το Ταμείο Επιχειρηματικότητας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και αυξάνονται οι πόροι του κατά 250 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση νέων δανείων σε επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό, με επιδότηση έως 100% του επιτοκίου τους για δύο χρόνια.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ