Σωτήρης Τσιόδρας: Ο γιατρός της ενημέρωσης του κορωνοϊού – Αριστούχος του Χάρβαρντ, έχει 7 παιδιά & ψέλνει στην εκκλησία (φωτό)

Ποιος είναι ο λοιμωξιολόγος που εμπιστεύεται όλος ο κόσμος; 

Είναι το πρόσωπο που καθημερινά περιμένουν να δουν και ακούσουν με αγωνία όλοι οι Έλληνες, είναι ο άνθρωπος που ενημερώνει για τους κινδύνους, αλλά και τα μέτρα πρόληψης για τον θανατηφόρο κορωνοϊό.

Ο λόγος για τον διακεκριμένο λοιμωξιολόγο καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόρδα, που ενημερώνει τους δημοσιογράφους και μέσω αυτών την κοινή γνώμη για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό και την εξάπλωσή του στην χώρα μας, αλλά και όλα όσα δείχνουν οι μελέτες, γύρω από την αντιμετώπιση του πρωτόγνωρου αυτού αόρατου εχθρού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τελείωσε το Χάρβαρντ ως αριστούχος, ενώ εντυπωσιάζει το γεγονός, ότι είναι πολύτεκνος πατέρας επτά παιδιών και ψάλτης ιερού ναού στην Κηφισιά.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με το επιτελείο του, εισηγούνται στην κυβέρνηση όλες τις κρίσιμες αποφάσεις και τα απαραίτητα μέτρα, που πρέπει να παίρνει για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του επικίνδυνου ιού. Είναι επίσης υπεύθυνος του ιατρείου Ταξιδιωτικής Ιατρικής και Τροπικών Νόσων.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1965 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, μετά την επάνοδό του στην Ελλάδα πήγε Γυμνάσιο και Λύκειο στο 15ο της Κυψέλης και αποφοίτησε με βαθμό 19 7/13.
Σε ηλικία 19 ετών, το 1984 πέρασε στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μόλις δύο χρόνια αργότερα παίρνει μετεγγραφή ως αριστούχος στη Ιατρική Σχολή Αθήνας. 

Το 2002 ο κ. Τσιόδρας έκανε διδακτορική διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα “Επίδραση των αναστολέων πρωτεάσης στο μεταβολικό σύνδρομο των ασθενών με HIV-1 λοίμωξη”, κατακτώντας και πάλι τον βαθμό άριστα.

Το 2001 επιστρέφει στην Ελλάδα, όπου ολοκληρώνει το υποχρεωτικό από τον νόμο Αγροτικό του στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης. Μετά το τέλος της θητείας του απασχολείται ως λοιμωξιολόγος στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Την επόμενη χρονιά υποβάλει τη διδακτορική διατριβή του στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, αναγορεύεται διδάκτορας και από τον Δεκέμβριο του 2003 ακολουθεί ακαδημαϊκή καριέρα.

Ο Σωτήρης Τσιόδραςπερνώντας από μια αυστηρή διαδικασία επιλογής έγινε δεκτός από το Πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Παθολογία Λοιμωξιολογία του Νοσοκομείου Beth Israel Deaconess στην Βοστώνη, όπου και  ήταν όχι τυχαία φυσικά, ο μοναδικός υποψήφιος προερχόμενος από ξένη χώρα,  ο οποίος κατόρθωσε και έγινε δεκτός.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ