Η αισιόδοξη πλευρά των Celebrities: Μαρία Μπακοδήμου, Ντάνος, Κατερίνα Γερονικολού

«Μένουμε Σπίτι» - Τα post των διάσημων 

Ο κορωνοϊός έχει πλέον κηρυχτεί σε πανδημία και οι περισσότερες χώρες στον πλανήτη παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να περιορίσουν την περαιτέρω εξάπλωση του ιού. 

Στο σπίτι μένει και η Μαρία Μπακοδήμου λόγω κορωνοϊού, ακολουθώντας τις οδηγίες των υγειονομικών φορέων μετά και την αναβολή των γυρισμάτων του «Just The 2 Of Us».
Με μια δημοσίευση στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η παρουσιάστρια έδειξε την θετική πλευρά όσων αντιμετωπίζουμε. 

«Αυτές τις μέρες είναι σημαντικό να ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας. Ιδανικές για αυτό λένε οι επιστήμονες είναι οι βιταμίνες C και D. Τα πορτοκάλια είναι ιδανική πηγή για τη βιταμίνη C και με αφορμή αυτό το post αναζήτησα την ιστορία τους. 

Λοιπόν : Η πορτοκαλιά (κιτρέα η σινική, citrus sinensis) εισήχθη, σύμφωνα με τα βοτανολόγια, από την Κίνα ή κατά μία άλλη εκδοχή από την Ινδία, και διαδόθηκε στο δυτικό κόσμο από τους Πορτογάλους. Η πορτοκαλιά ήταν γνωστή από τα αρχαία χρόνια όμως η εντατική της καλλιέργεια άρχισε από το 10 μ.Χ. αιώνα στη βόρεια Αφρική.

Γύρω στο 1490 έφτασε στις μεσογειακές περιοχές από τους πορτογάλους θαλασσοπόρους και πιθανολογείται ότι σε αυτούς οφείλει το όνομά της. Στα ελληνικά: πορτοκάλι, στα βουλγαρικά: πορtokan ή πορtokal, στα ρουμανικά:portocala. Ακόμη και στα περσικά το συναντάμε ως porteghal.

Ήταν τελικά πορτοκάλια τα «χρυσά μήλα των Εσπερίδων» όπως μαθαίναμε στο σχολείο; Τα φρούτα που έκανε δώρο η Γη στον Δία και την Ήρα για το γάμο τους, τα μήλα που πήγε να κλέψει ο Ηρακλής;

Πάντως από τα μυθολογικά μήλα των εσπερίδων προέρχεται πιθανότατα και ο γενικός χαρακτηρισμός της κατηγορίας φρούτων που ονομάζονται εσπεριδοειδή. Η μεγάλη οικογένεια του πορτοκαλιού περιλαμβάνει και το λεμόνι, το μανταρίνι, τη φράπα, το περγαμόντο και το νεράντζι.

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 160 ποικιλίες πορτοκαλιάς. Οι πιο σημαντικές είναι οι Βαλέντσια, Χίου, Άρτας, Σουλτανί του Φόδελε, Σαγκουίνι ή αιματόσαρκο και η πλέον διαδεδομένη και επιτυχημένη ποικιλία Μέρλιν», έγραψε χαρακτηριστικά  η Μαρία Μπακοδήμου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Αυτές τις μέρες είναι σημαντικό να ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας. Ιδανικές για αυτό λένε οι επιστήμονες είναι οι βιταμίνες C και D. Τα πορτοκάλια είναι ιδανική πηγή για τη βιταμίνη C και με αφορμή αυτό το post αναζήτησα την ιστορία τους. Λοιπόν : Η πορτοκαλιά (κιτρέα η σινική, citrus sinensis) εισήχθη, σύμφωνα με τα βοτανολόγια, από την Κίνα ή κατά μία άλλη εκδοχή από την Ινδία, και διαδόθηκε στο δυτικό κόσμο από τους Πορτογάλους. Η πορτοκαλιά ήταν γνωστή από τα αρχαία χρόνια όμως η εντατική της καλλιέργεια άρχισε από το 10 μ.Χ. αιώνα στη βόρεια Αφρική. Γύρω στο 1490 έφτασε στις μεσογειακές περιοχές από τους πορτογάλους θαλασσοπόρους και πιθανολογείται ότι σε αυτούς οφείλει το όνομά της. Στα ελληνικά: πορτοκάλι, στα βουλγαρικά: πορtokan ή πορtokal, στα ρουμανικά:portocala. Ακόμη και στα περσικά το συναντάμε ως porteghal. Ηταν τελικά πορτοκάλια τα «χρυσά μήλα των Εσπερίδων» όπως μαθαίναμε στο σχολείο; Τα φρούτα που έκανε δώρο η Γη στον Δία και την Ήρα για το γάμο τους, τα μήλα που πήγε να κλέψει ο Ηρακλής; Πάντως από τα μυθολογικά μήλα των εσπερίδων προέρχεται πιθανότατα και ο γενικός χαρακτηρισμός της κατηγορίας φρούτων που ονομάζονται εσπεριδοειδή. Η μεγάλη οικογένεια του πορτοκαλιού περιλαμβάνει και το λεμόνι, το μανταρίνι, τη φράπα, το περγαμόντο και το νεράντζι. Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 160 ποικιλίες πορτοκαλιάς. Οι πιο σημαντικές είναι οι Βαλέντσια, Χίου, Άρτας, Σουλτανί του Φόδελε, Σαγκουίνι ή αιματόσαρκο και η πλέον διαδεδομένη και επιτυχημένη ποικιλία Μέρλιν.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mariabacodimou (@mariabacodimou) στις

Ενώ, άλλοι κάθονται και απολαμβάνουν την χαλάρωση του σπιτιού, ο Ντάνος απολαμβάνει την ωραία γυμναστική στο σαλόνι του και οι θαυμάστριες του «ζαλίζονται» από το ωραίο θέαμα που αντικρίζουν. 

«#μένουμεσπίτι #keeponworkinghard ? with #bodypoweradvanced #bodyweight #workout #nevergiveup #neverstop #workyourbody #workyourmind #beprotected #becalm #danoslife», έγραψε στην χαρακτηριστική λεζάντα ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#μένουμεσπίτι #keeponworkinghard ? with #bodypoweradvanced #bodyweight #workout #nevergiveup #neverstop #workyourbody #workyourmind #beprotected #becalm #danoslife

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giorgos Angelopoulos (@official_danos_ga) στις

Η Κατερίνα Γερονικολού διαθέτει ένα «δυνατό» προφίλ στο Instagram με τους θαυμαστές της να την ακολούθου σε κάθε της βήμα. Έτσι, με μια δημοσίευση, θέλησε να περάσει το δικό της μήνυμα για όσα ζούμε τον τελευταίο καιρό. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σπίτι...? Κάνουμε Υπομονή γιατί είμαστε Αλληλέγγυοι. #readabook ?byHugt

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerina Geronikolou (@katerina_geronikolou) στις

«Σπίτι...? Κάνουμε Υπομονή γιατί είμαστε Αλληλέγγυοι. #readabook ?byHugt», εγραψε ως σχόλιο η Κατερίνα Γερονικολού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ