Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει λαχταριστές κυπριακές φλαούνες

Πεντανόστιμη συνταγή... 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με τον γάντζο για 5-8 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη γραβιέρα και το χαλούμι.
  • Σε ένα γουδί βάζουμε 1 κ.σ. από τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το μαχλέπι, τον δυόσμο και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν σκόνη. Μεταφέρουμε στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε στο μπολ την κανέλα, το ξύσμα από το λεμόνι, το σιμιγδάλι, το αβγό, τις σταφίδες, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να δέσει το μείγμα.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη και τη γέμιση σε 10 κομμάτια.
  • Ανοίγουμε το ένα κομμάτι της ζύμης με τον πλάστη σε τριγωνικό ή κυκλικό σχήμα 10 εκ. Τοποθετούμε στο κέντρο ένα κομμάτι από τη γέμιση και διπλώνουμε τις γωνίες προς το κέντρο αφήνοντας άνοιγμα στο κέντρο.
  • Πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια και ψήνουμε για 20-25 λεπτά το κάθε ταψί ξεχωριστά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ