Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορηματικά: Μην κάνετε ουρές στα σούπερ μάρκετ - Έχουμε αποθέματα για πάνω από 3 μήνες

Η χώρα δίνει μία τεράστια μάχη ώστε να μειώσει τον ρυθμό μετάδοσης του ιού, είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης

Έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν μαζικά στα σούπερ μάρκετ την ώρα που «η χώρα δίνει τεράστια μάχη ώστε να μειώσει τον ρυθμό μετάδοσης του κορωνοϊού» απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι τα αποθέματα αγαθών επαρκούν. 

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πηγαίνετε όλοι μαζί στα σούπερ μάρκετ. Γιατί δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ως προς την επάρκεια των τροφίμων. Τα αποθέματα της χώρας είναι άνω των τριών μηνών. Κάθε μέρα τα σούπερ μάρκετ θα έχουν τροφοδοσία. Άρα το να πηγαίνετε στο σούπερ εκτός από επικίνδυνο, ανεύθυνο και αχρείαστο» είπε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
 
Επισήμανε παράλληλα πως «τα σούπερ μάρκετ δεν θα κλείσουν» και πρόσθεσε πως «το ωράριο θα διευρυνθεί και θα δώσουμε το δικαίωμα να γίνονται παραγγελίες τηλεφωνικές και μέσω διαδικτύου και τις Κυριακές».
 
Σημείωσε επίσης πως «τα καταστήματα που είναι σε εμπορικά κέντρα αν έχουν ξεχωριστή είσοδο θα τα αφήσουμε ανοιχτά για να προσθέσουμε σούπερ μάρκετ στο σύστημα»

 
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη ότι θα ζητηθεί από τις εταιρείες που εμπορεύονται αντισηπτικά, μάσκες και απολυμαντικά μέσα σε δύο ημέρες να δηλώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης τα αποθέματα τους. «Για να κάνουμε ελέγχους και να βλέπουμε αν υπάρχει αισχροκέρδεια. Γιατί η αισχροκέρδεια τώρα δεν είναι απλώς κακό πράγμα είναι βαθιά ανήθικο» τόνισε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ