Η Ευρωπαΐκή Επιτροπή & τα μέτρα για τους εργαζόμενους της τηλεργασίας - Κλειστά όλα τα ευρωπαϊκά σχολεία, απαγορεύονται οι ομαδικές οι σκέψεις από κοντά

Μέτρα που καθιερώνονται για το προσωπικό της Επιτροπής....

Από την αρχή της κρίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει και εφαρμόζει σειρά μέτρων για την προστασία του προσωπικού της στο πλαίσιο των συνεχών εξελίξεων όσον αφορά τη διάδοση του κοροναϊού (COVID-19).

Η προσέγγιση της Επιτροπής όσον αφορά τη διαχείριση αυτής της κρίσης ήταν να ληφθούν όλα τα δυνατά προληπτικά μέτρα με βάση τα πραγματικά περιστατικά και τα επιστημονικά στοιχεία, σε διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και σε συντονισμό με τις οδηγίες και τις συστάσεις των εθνικών αρχών υγείας στις αντίστοιχες χώρες υποδοχής.

Αυτά τα προληπτικά μέτρα έχουν ως πρώτο και κύριο στόχο να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού και να μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης του προσωπικού μας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη συνέχιση των δραστηριοτήτων. Τα μέτρα που εφαρμόζονται επί του παρόντος λαμβάνουν υπόψη τις τελευταίες αποφάσεις των αρχών των κρατών μελών.

Τα ακόλουθα μέτρα εφαρμόζονται επί του παρόντος και επανεξετάζονται διαρκώς:

  •  Από την αρχή η Επιτροπή προβλέπει ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας (τηλεργασία).
  •  Από τις 16 Μαρτίου, όλοι οι συνάδελφοι σε μη κρίσιμες λειτουργίες θα τηλεργάζονται. Συνάδελφοι που επιτελούν κρίσιμες λειτουργίες θα συνεχίσουν να είναι παρόντες στην εργασία, σε βάρδιες.
  •  Επίσης, από τις 16 Μαρτίου, όλα τα Ευρωπαϊκά Σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί / τα νηπιαγωγεία της Επιτροπής θα κλείσουν προληπτικά, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.
  •  Κάθε άτομο με συμπτώματα καλείται να παραμείνει στο σπίτι / σε αυτοαπομόνωση.
  •  Ενισχύονται συστηματικά τα μέτρα υγιεινής και ζητείται από τους υπαλλήλους να τα τηρούν σχολαστικά.
  •  Συνεδριάσεις ή εκδηλώσεις με συναδέλφους που ταξιδεύουν από άλλη χώρα πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης ή αναβάλλονται εάν δεν είναι δυνατός νέος προγραμματισμός. Σε περίπτωση που πραγματοποιείται συνεδρίαση, καταχωρίζονται οι κατάλογοι των συμμετεχόντων.
  •  Αναστέλλονται όλες οι ομαδικές επισκέψεις. Οι αποφάσεις για τη συνέχιση της πραγματοποίησης συναντήσεων με εξωτερικούς μεμονωμένους επισκέπτες (λιγότερους από 5) λαμβάνονται κατά περίπτωση.
  •  Αναστέλλονται όλα τα ομαδικά μαθήματα και άλλες επιμορφωτικές εκδηλώσεις για το προσωπικό.
  •  Θα διατηρηθούν μόνο οι απολύτως αναγκαίες αποστολές (εντός ή εκτός της ΕΕ), υπό την προϋπόθεση ότι δεν μπορούν να αντικατασταθούν από βιντεοδιασκέψεις.
  • Το προσωπικό ενημερώνεται καθημερινά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μέσω ιστότοπου που επικαιροποιείται τακτικά. Επίσης, παρέχεται στους υπαλλήλους η δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικώς σε ειδικό γραφείο υποστήριξης 24 ώρες το 24ωρο όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Η Επιτροπή εφαρμόζει σαφείς οδηγίες και ροή εργασιών για την αντιμετώπιση τυχόν επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 μεταξύ των μελών του προσωπικού της ή στα κτίριά της.

Η Επιτροπή παρακολουθεί την κατάσταση εκ του σύνεγγυς και είναι έτοιμη να επανεξετάσει τα μέτρα ή να λάβει νέα, εάν χρειαστεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ