Τι ψώνια να κάνετε για να είστε έτοιμοι σε περίπτωση καραντίνας στο σπίτι

Τα απαραίτητα τρόφιμα, αλλά και είδη καθημερινής χρήσης, που θα πρέπει να έχουμε αποθηκεύσει για την περίπτωση της καραντίνας.

Σε κατάσταση πανδημίας, λόγω κορωνοϊού έχει ανακηρυχθεί ο πλανήτης, όπως ανακοίνωσε προχθές ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Αρκετοί πολίτες σε όλο τον κόσμο έχουν πανικοβληθεί - και στη χώρα μας υπάρχουν φαινόμενα ανθρώπων που... "αδειάζουν" τα σουπερμάρκετ υπό τον φόβο του τι μπορεί να συμβεί το επόμενο διάστημα.

Στην Ιταλία έχουν κλείστα τα πάντα, εκτός από φαρμακεία και σουπερμάρκετ, με τους Ιταλούς να σχηματίζουν ουρές για να ψωνίσουν τα απαραίτητα, ακόμη και το βράδυ!

Πρόσφατα, δε, στην Αυστραλία είδαμε τρεις γυναίκες να πιάνονται στα χέρια στο σουπερμάρκετ για... μια συσκευασία χαρτιών υγείας!

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: Τρεις γυναίκες πιάστηκαν στα χέρια μέσα στο σουπερμάρκετ - Το βίντεο έγινε viral!

Οπότε, καλό θα είναι να γνωρίζουμε ποια είναι τα απαραίτητα ψώνια που θα πρέπει όλοι να έχουν κάνει για την περίπτωση που θα χρειαστεί να παραμείνουμε σε καραντίνα στο σπίτι.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, καλό θα ήταν όλοι οι άνθρωποι να αποθηκεύσουν προμήθειες σε τρόφιμα για δύο εβδομάδες, για το ενδεχόμενο καραντίνας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του του Υπουργείου, θα πρέπει να διαθέτει κανείς, τόσο τρόφιμα, κυρίως μακράς διαρκείας, καθώς και εμφιαλωμένο νερό, για διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων.

Επίσης, θα πρέπει να προμηθευτούμε φάρμακα ευρείας χρήσης - πέρα από ειδικά φάρμακα τα οποία πιθανόν χρειάζεται ο καθένας - όπως είναι τα παυσίπονα, βιταμίνες, σιρόπι για το βήχα ή χάπια για το στομάχι.

Ακόμη, όπως αναφέρει το Business Insider, θα πρέπει να έχουμε στο σπίτι τρόφιμα όπως ρύζι, ζυμαρικά, φασόλια και βρώμη.

Παράλληλα, καλό θα ήταν να αποθηκεύσουμε, επίσης, τρόφιμα σε κονσέρβα που περιέχουν υγρό, όπως οι ντομάτες και ο τόνος.

Το πλεονάζον υγρό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μαγειρεύετε τα αποξηραμένα τρόφιμα όπως το ρύζι και τα ζυμαρικά.

Σημαντικά, επίσης, είναι και τα τρόφιμα που βελτιώνουν τη διάθεση, όπως η σοκολάτα και ο καφές, ακόμα κι αν δεν είναι απολύτως απαραίτητα

Βεβαιωθείτε, ακόμη, ότι έχετε αρκετά προϊόντα οικιακής υγιεινής όπως σαπούνι, απολυμαντικό χεριών, χαρτί υγείας, χαρτομάντηλα, προϊόντα γυναικείας φροντίδας αλλά και πάνες.

Επιπλέον, προκειμένου να προετοιμαστείτε για οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συνιστάται να διατηρείτε ένα κιτ πρώτων βοηθειών στο σπίτι για να αντιμετωπίζετε κοινούς τραυματισμούς.

Επίσης, όσοι έχουν στο σπίτι κατοικίδια ζώα θα πρέπει να έχουν ξηρά τροφή και για εκείνα για ένα διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ