Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ απαγόρευσε για ένα μήνα όλες τις πτήσεις από & προς την Ευρώπη

"Στοπ" στις πτήσεις ανάμεσα σε Ευρώπη και Αμερική για έναν μήνα.

Την αναστολή όλων των πτήσεων, από και προς την Ευρώπη, για 30 ημέρες, ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση έγινε χθες Τετάρτη (τα ξημερώματα της Πέμπτης ώρα Ελλάδας), ενώ το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο Παρασκευή.

Ο Τραμπ ωστόσο διευκρίνισε ότι οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που αποφάσισε να επιβληθούν δεν αφορούν το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Για να εμποδιστούν νέα κρούσματα να διεισδύσουν στη χώρα μας, πρόκειται να αναστείλω όλα τα ταξίδια από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ για τις επόμενες 30 ημέρες», είπε ο Ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου χθες βράδυ.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ της Παρασκευή στις 00:00 τοπική ώρα (06:00 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας), συμπλήρωσε. 

Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο, εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο για πολίτες των ΗΠΑ και μέλη των οικογενειών τους, που όμως θα πρέπει να υποβάλλονται προηγουμένως σε εξετάσεις. Ακόμη, τόνισε ο Τραμπ, η προσωρινή απαγόρευση θα ισχύσει επίσης για εμπορεύματα και άλλα φορτία.

Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει το ταχύτερο μια μείωση των φόρων μισθωτών υπηρεσιών, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες, προκειμένου τα νοικοκυριά να διευκολυνθούν να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας, όπως και διάφορα μέτρα για την προσφορά αρωγής προς τις επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρές επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Ο Τραμπ ταυτόχρονα ανήγγειλε την παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων και καταβολής χρεών για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων, όπως και ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να διαθέσει «200 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον ρευστότητας στην οικονομία». Παράλληλα, η αμερικανική προεδρία ανακοίνωσε πως ακυρώθηκαν προγραμματισμένες αυτή την εβδομάδα προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ σε Κολοράντο και Νεβάδα, προληπτικά.

Ωστόσο, ο Τραμπ ανασκεύασε εν μέρει μέσω Twitter, τις αναγγελίες που έκανε στο διάγγελμά του, διαβεβαιώνοντας πως η προσωρινή απαγόρευση εισόδου την οποία αποφάσισε να επιβάλλει στα κράτη του χώρου Σένγκεν για τριάντα ημέρες δεν αφορά τα εμπορεύματα.

«Ο περιορισμός αφορά τους ανθρώπους, όχι τα αγαθά», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στην ανάρτησή του.

Αν και μια ώρα περίπου νωρίτερα, ο Τραμπ δήλωνε ότι η απαγόρευση εισόδου θα είχε εφαρμογή «όχι μόνο σε έναν τεράστιο όγκο εμπορευμάτων και φορτίων, αλλά και σε πολλά και διάφορα άλλα πράγματα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ