Η Δωροθέα Μερκούρη στην... πατρίδα της, την Kαλαβρία: Η νέα παραγωγή της COSMOTE TV για τις ελληνόφωνες αποικίες της Ιταλίας

H σειρά ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα στις 14/3 στο COSMOTE HISTORY HD, με παρουσιάστρια την, ελληνο-ιταλικής καταγωγής, ηθοποιό Δωροθέα Μερκούρη.

Ένα οδοιπορικό στην Καλαβρία και τις αποικίες της Νότιας Ιταλίας, όπου εγκαταστάθηκε και αναπτύχθηκε την περίοδο της «Magna Grecia» (8ος αιώνας π.Χ.) ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός, παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Kαλαβρία: Η καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV, που κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD το Σάββατο 14 Μαρτίου. Παρουσιάστρια της σειράς, είναι η ελληνο-ιταλίδα ηθοποιός Δωροθέα Μερκούρη, που κατάγεται από την Καλαβρία.

Οι αποικίες της Νότιας Ιταλίας (Σαλέντο, Καλαβρία, Σικελία) ιδρύθηκαν στα χρόνια του Τρωικού πολέμου, ήκμασαν κατά τη διάρκεια της κλασσικής εποχής, αναγεννήθηκαν την περίοδο του Βυζαντίου και επιβιώνουν μέχρι σήμερα, με τους απογόνους των Ελλήνων της Μεγάλης Ελλάδας να συνεχίζουν να κατοικούν στα μέρη αυτά, διαφυλάσσοντας την ιστορική τους κληρονομιά και παράδοση.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς (Σάββατο 14/3, 21.00, COSMOTE HISTORY HD), το οποίο θα προβληθεί ταυτόχρονα και στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV, μας ξεναγεί στις περιοχές της Καλαβρίας, στη Σύβαρη, το Κοριλιάνο, το Ροσάνο και στην πόλη του Πυθαγόρα, τον Κρότωνα, όπου αρχαιολογικά ίχνη και κείμενα μαρτυρούν πως ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός ρίζωσε και αναπτύχθηκε στα μέρη αυτά.

Τη σκηνοθεσία της σειράς «Καλαβρία: Η καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας» υπογράφει ο βραβευμένος σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος («Ένας Ήρωας στη Ρώμη», «Ασκητική», «Ο Μάης του Πόντου»).

Όλα τα επεισόδια, αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Η σειρά ντοκιμαντέρ πέντε επεισοδίων «Kαλαβρία: Η καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας» ανήκει στο νέο πρόγραμμα με πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, που αποτελεί το μοναδικό ελληνικό κανάλι με ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα. Από το 2016, στο κανάλι έχουν προβληθεί περισσότερα από 80 πρωτότυπα ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV και πάνω από 1.000 τίτλοι ντοκιμαντέρ με την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Συντελεστές:

Παραγωγή: COSMOTE TV

Επιμέλεια παραγωγής: Νατάσα Βερώνη, Μόιρα Βαρδάκη

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος

Παρουσίαση: Δωροθέα Μερκούρη

Κείμενα: Mπάμπης Παπαχαραλάμπους

Αφήγηση: Κωνσταντής Ζημιανίτης

Μουσική: Γιώργος Χατζής

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σταύρος Παπουτσάς

Μοντάζ: Νίκος Μυλωνάς

Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Καλίτση

Εκτέλεση Παραγωγής: SOUND & PICTURE LTD

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ