Νίκη Κεραμέως: Aνοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς - Ίσως κλείσουν τα σχολεία για πάνω από 3 εβδομάδες

Όλα όσα είπε η Υπουργός Υγείας. 

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της αναστολής λειτουργίας των σχολείων και για διάστημα μεγαλύτερο των 2-3 εβδομάδων που έχει οριστεί προς το παρόν, άφησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι η απόφαση ελήφθη για καθαρά προληπτικούς λόγους, με στόχο την προστασία μαθητών και οικογενειών.

«Εχουμε πάρει πιο αυστηρά μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αυτό που περιμέναμε ήταν να δούμε πότε το μέτρο αυτό θα ήταν πιο αποτελεσματικό για την κοινότητα. Η απόφαση ελήφθη με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών», είπε η υπουργός. 

Οσο για το εάν θα ληφθούν και άλλες αντίστοιχες αποφάσεις η κ. Κεραμέως είπε ότι «αυτή τη στιγμή η αναστολή είναι για 14 μέρες αλλά εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα βλέπουμε την εξέλιξη του ιού. Πριν τη λήξη των 14 ημερών θα δούμε εάν υπάρχει λόγος παράτασης του μέτρου. Ολα τα σενάρια είναι ανοιχτά έχουμε ετοιμαστεί στο υπουργείο και για αναστολή σχολείων για μεγαλύτερο διάστημα».

Ωστόσο, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική και η ακαδημαϊκή χρονιά. Αν η αναστολή για σχολεία είναι για δύο ή τρεις εβδομάδες, γιατί κάποια είχαν αναστείλει νωρίτερα τη λειτουργία τους, η αναπλήρωση γίνεται ανώδυνα μειώνοντας τη διάρκεια των ωρών σε 35 λεπτά και περικόπτοντας τους περιπάτους.

Αν η αναστολή είναι για δύο εβδομάδες είμαστε σε θέση με αυτά τα μέτρα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Αν πάμε σε μεγαλύτερης διάρκειας μπορεί να δούμε επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς και μείωση της ύλης». 

Στο ερώτημα εάν ισχύει το ίδιο και για τις εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε πως «αν μιλάμε για 2-3 εβδομάδες θα αναπληρωθούν οι ώρες και εάν είναι μεγαλύτερη η παράταση μπορεί να πάμε λίγο παραπέρα, μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν για αργότερα και οι πανελλαδικές».

Πρόσθεσε δε ότι «ξεκινά τις επόμενες ημέρες με έμφαση τους μαθητές τρίτης λυκείου η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά στήνεται η διαδικασία και για τους υπόλοιπους μαθητές. Είμαστε σε επαφή και με τα πανεπιστήμια τα οποία είναι πιο εξοικειωμένα με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

Τέλος, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι «υπάρχει ενδεχόμενο να ματαιωθούν και οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ