10 τρόποι για να δείχνουν τα ρούχα σου πιο ακριβά!

Mάθε όλα τα μυστικά! 

Δεν χρειάζεται να ξοδεύεις σε ρούχα κάθε εβδομάδα για να δείχνεις ότι έχεις πλούσια γκαρνταρόμπα. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν  να ψωνίζεις καλύτερα, να αποθηκεύεις τα ρούχα σου με σύνεση και να τα κάνεις να δείχνουν πιο ακριβά.

1. Κάνε οικονομία για τα basic κομμάτια και ξόδεψε λίγα παραπάνω χρήματα σε μία τάση. Δεν χρειάζεται να ξεφύγεις από το budget σου για να αγοράσεις ένα λευκό μπλουζάκι το οποίο θα φοράς συνέχεια και θα ταλαιπωρηθεί αρκετά. Μπορείς όμως να επιλέξεις ένα κομμάτι από τις τρέχουσες τάσεις της εκάστοτε σεζόν και να το ευχαριστηθείς.

2. Απόφυγε το καφέ και τις γήινες αποχρώσεις. Τα καφέ, μωβ και άλλα γήινα χρώματα όπως το λαδί και το κρεμ καταλήγουν να ξεθωριάζουν μετά από μερικές πλύσεις, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται σε υλικά χαμηλής ποιότητας. Αντί να φοράς ένα ξεβαμμένο καφέ μπλουζάκι, επίλεξε μαύρα, λευκά και φωτεινά χρώματα όπως το γαλάζιο και το ροζ.

3. Προτίμησε ουδέτερα χρώματα. Χρώματα όπως καμηλό, της άμμου και μπεζ δείχνουν φυσικά ακριβά, ειδικά όταν πρόκειται για παλτά και παντελόνια. Τα ρούχα σε αυτά τα χρώματα πρέπει να αποθηκεύονται εξαιρετικά καλά, αλλά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

4. Επένδυσε σε ένα σύστημα ατμού. Κανένα ρούχο δεν δείχνει ωραίο τσαλακωμένο. Δυστυχώς, πολλά συνθετικά υφάσματα (από τα οποία είναι συνήθως φτιαγμένα τα περισσότερα φθηνά ρούχα) δεν πρέπει να σιδερώνονται και γι΄αυτό είναι πρακτικό ένα σύστημα ατμού.

5. Μην το παρακάνεις. Το να αγοράζεις, για παράδειγμα, κομμάτια με διακοσμητικές πέτρες, δεν είναι μια καλή κίνηση. Θα πρέπει να επενδύσεις αρκετά χρήματα αν θέλεις ένα πραγματικά καλό αποτέλεσμα – όμως σκέψου αν θα κάνεις πραγματικά απόσβεση του ποσού που θα δώσεις. Μπορείς για παράδειγμα να αγοράσεις ένα πιο απλό T-shirt και να επενδύσεις σε ένα πιο ακριβό κολιέ, αντί να επιλέξεις μία μπλούζα που έχει ήδη κοσμήματα πάνω της.

6. Χρησιμοποίησε τον κρύο αέρα. Φυσικά και θέλεις τα ρούχα σου να είναι καθαρά και να μυρίζουν ωραία, όμως οι συχνές πλύσεις στο πλυντήριο κάνουν κακό στο χρώμα και το σχέδιό τους. Πριν πετάξεις ένα ρούχο στο πλυντήριο μετά από μία χρήση, δοκίμασε να το κρεμάσεις και να το αφήσεις να αεριστεί – ειδικά αν ο αέρας είναι κρύος θα έχεις καλά αποτελέσματα αναφέρει το tsemprerlidou.

7. Ξεφορτώσου παλιά ρούχα. Φαίνεται προφανές αλλά πολλές φορές δυσκολευόμαστε να το βάλουμε σε εφαρμογή. Μπλούζες με λεκέδες που δεν έφυγαν ποτέ, φθαρμένα παντελόνια, εσώρουχα με τρύπες, σίγουρα δεν έχουν θέση στην γκαρνταρόμπα σου.

8. Πρόσεχε τις μικρές λεπτομέρειες. Αντικατέστησε τα πλαστικά κουμπιά που έχει το πουλόβερ σου με καλύτερης ποιότητας (για παράδειγμα, με μαργαριταρένια, που μπορείς να βρεις στο Etsy ή το eBay).

9. Κάνε μία στάση στη μοδίστρα. Όλα δείχνουν καλύτερα όταν ταιριάζουν απόλυτα πάνω σου. Τα ρούχα από τις μεγάλες αλυσίδες ρούχων δεν είναι πάντα ραμμένα ιδανικά όμως αυτό μπορεί να διορθωθεί από τη μοδίστρα σου.

10. Όταν διαλέγεις εφαρμοστά ρούχα. Φρόντισε να μην “μαρκάρουν” τα εσώρουχά σου. να μην διαγράφονται ούτε στη μέση, ούτε στους γλουτούς, ούτε στο στήθος. Να πέφτουν πάνω σου διαγράφοντας τις καμπύλες σου, όχι τα εσώρουχά σου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ