Κύπριος καρδιοχειρουργός κρούσμα του Κορωνοϊού: Έκλεισε το νοσοκομείο - Είχε ταξιδέψει στην Αγγλία (βίντεο)

Ο Διευθυντής καρδιοχειρουργικής του ΓΝΛ ο Επαγγελματίας Υγείας με κορωνοϊό...

Σε συναγερμό τέθηκαν σήμερα οι Αρχές στην Κύπρο μετά τα πρώτα δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί. 

Το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει, σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Υγείας σε συνέντευξη Τύπου, είναι σχετικά με τον 64χρονο γιατρό στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. 

Ο 64χρονος έφτασε στην Κύπρο από την Βρετανία στις 03/03 και από εκείνη την ημέρα παρουσίαζε συμπτώματα του ιού, ωστόσο πήγε στην εργασία του και ήρθε σε επαφή με ασθενείς, όπως αποκάλυψε ο Υπουργός. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ πρόκειται για τον Διευθυντή της καρδιοχειρουργικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. 

Στο SigmaLive μίλησε ο Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ο οποίος είναι το ένα εκ των δυο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως ξεκαθαρίζει μιλώντας στο SigmaLive δεν είχε συμπτωματολογία πλην της χθεσινής μέρας που ένιωσε μυαλγίες.

 

 

Οι αρμόδιες Αρχές βρίσκονται σε αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν όλες τις επαφές που είχε ο συγκεκριμένος γιατρός τις τελευταίες πέντε μέρες με την άφιξή του στην Κύπρο. 

Είναι πολλές οι επαφές, τόνισε, ο Υπουργός, σημειώνοντας πως τώρα ξεκινάει η προσπάθεια. 

Μετά από απόφαση, η κλινική στην οποία εργάζεται ο γιατρός, θα τεθεί σε καραντίνα αναφέρει το sigmalive.

Για τα δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Κύπρο μίλησε στις Τομές στα Γεγονότα η Δρ Μαρία Κολιού, Βοηθός Διευθύντρια Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ.

Σε μια άλλη εξέλιξη, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, δυο τουρίστριες από την Σουηδία, ηλικίας 83 και 94 ετών, που διέμεναν σε ξενοδοχεία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και την Κερύνεια, τέθηκαν σε καραντίνα στο νοσοκομείο « Burhan Nalbantoglu» ως ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ