Κορωνοϊός: Σε καραντίνα όλη η Ιταλία - Προσφορές στα νοσοκομεία από Giorgio Armani & Chiara Ferragni (φωτό - βίντεο)

Σκληρά μέτρα στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού, στους 463 οι νεκροί.

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στην Ιταλία λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς.

Σε χθεσινό του διάγγελμα, ο πρωθυπουργός της χώρας Τζουζέπε Κόντε, τόνισε πως «δεν υπάρχει πλέον χρόνος» και γι' αυτό «απαιτούνται σκληρά μέτρα».

Τα μέτρα που πάρθηκαν στην περιοχή της Λομβαρδίας και άλλων 14 επαρχιών για τον περιορισμό του ιού, πλέον επεκτείνονται σε όλη τη χώρα.

Οι Ιταλοί θα μπορούν να ταξιδεύουν μόνο «για αποδεδειγμένους λόγους υγείας ή εργασίας». 

Πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα έχουν φτάσει τα 9.172, ενώ οι νεκροί είναι 463.

 

 

«Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται "εγώ μένω σπίτι"» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου, ενώ συμπλήρωσε «Είναι η στιγμή της ευθύνης... Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες».

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ιταλiκής Α' Εθνικής σταματά, ενώ κλειστά μέχρι τις 3 Απριλίου θα παραμείνουν όλα τα σχόλεια και τα Πανεπιστήμια της χώρας.

Επίσης, μέχρι τις αρχές Απριλίου δεν θα πραγματοποιούνται θρησκευτικές τελετές στη χώρα, με γάμους, βαπτίσεις, αλλά και κηδείες να ακυρώνονται.

 

 

Οι Ιταλοί βρίσκονται σε πανικό, σχηματίζοντας ουρές στα σουπερμάρκετ, ακόμη και τις βραδινές ώρες, για να ψωνίσουν τα απαραίτητα - παρά τις οδηγίες της κυβέρνησης για το αντίθετο.

 

 

Από την πλευρά τους, διάσημοι Ιταλοί προσπαθούν να βοηθήσουν την κατάσταση, κάνοντας δωρεές στα νοσοκομεία και συγκεντρώνοντας χρηματικά ποσά.

 

 

H Chiara Ferragni και ο σύζυγός της, Fedez, έκαναν εκστρατεία μέσω των social media και κατάφεραν να συγκεντρώσουν, μέσα σε λίγες μόνο ώρες, περισσότερα από 2 εκατομμύριο ευρώ!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you ?? Together we’re invincible! Link in bio and stories ???

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni) on

 

Ο σχεδιαστής μόδας Giorgio Armani, επίσης, δώρισε 1,25 εκατομμύρια ευρώ σε νοσοκομεία και οργανισμούς, ώστε να βοηθήσει στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού.

Πρόκειται για τα νοσοκομεία Luigi Sacco και San Raffaele, καθώς και το "Istituto dei Tumori" στο Μιλάνο και το "Istituto Lazzaro Spallanzani" στη Ρώμη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ