Η ιστορία του πανέμορφου, υπό εξαφάνιση, ροζ δελφινιού, της Pinky: Διάσημη & στα social media, πλέον έχει και ένα - εξίσου ροζ - μωρό (φωτό- βίντεο)

Η σπάνια και πανέμορφη Pinky...

Τα δελφίνια είναι από τα πιο όμορφα και συμπαθητικά ζώα, όμως, η Pinky, το σπάνιο ροζ δελφίνι έχει αποκτήσει πολλούς fans.

Μάλιστα, το πανέμορφο, σπάνιο θηλαστικό έχει ακόμη και δική του σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα, όπου μπορεί όποιος το επιθυμεί να ανεβάσει φωτογραφίες και βίντεο από τις εμφανίσεις της.

 

 

Το, υπό εξαφάνιση, δελφίνι έγινε διάσημο πριν από περίπου 13 χρόνια, όταν την εντόπισε ο καπετάνιος Erik Rue στον ποταμό Calcasieu στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, να κολυμπά μαζί με άλλα δελφίνια.

Από τότε έχει αποκτήσει πολλούς θαυμαστές, λόγω του ιδιαίτερου χρώματός της.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Pinky απέκτησε το ροζ χρώμα της λόγω μίας σπάνιας γενετικής μετάλλαξης και ανήκει στα προστατευόμενα είδη.

Μάλιστα, η Διεθνής Ένωση Προστασίας της Φύσης έχει συμπεριλάβει τα ροζ δελφίνια στα απειλούμενα είδη, με τον πληθυσμό τους να μειώνεται - δυστυχώς - συνεχώς.

 

 

Ωστόσο, λίγο καιρό πριν η Pinky εμφανίστηκε μαζί με το - εξίσου ροζ - μωρό της, γεγονός που ενθάρρυνε τους επιστήμονες πως ο πληθυσμός των ροζ δελφινιών μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω.

Σε κάθε περίπτωση το ξεχωριστό αυτό - και ζωήρο, σύμφωνα με όσους την έχουν δει από κοντά - θηλαστικό προσφέρει μεγάλη χαρά στους κατοίκους των περιοχών που εμφανίζεται.

Μάλιστα, οι θαυμαστές της αδημονούν για κάθε της νέα εμφάνιση!

Photos: Facebook/ Pinky the Dolphin

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ