Κορωνοϊός: Στους 3.500 οι νεκροί παγκοσμίως - Πάνω από 102.000 όσοι προσβλήθηκαν από την επιδημία

Στην Γαλλία άνω των 300 κρουσμάτων και 150 στην Γερμανία

Κάθε μέρα που περνά, ο απολογισμός από την επιδημία που προκαλεί ο κορωνοϊός, είναι όλο και μεγαλύτερος. Περισσότερα από 102.000 άνθρωποι έχουν νοσήσει και πάνω από 3.500 έχουν χάσει τη ζωή λόγω του κορωνοϊού, μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα εκτός Κίνας έχουν ξεπεράσει τα 20.000.

Συνολικά 21.114 κρούσματα του κορωνοϊού έχουν επιβεβαιωθεί σε 94 χώρες εκτός Κίνας, μια αύξηση 3.633 κρουσμάτων από την Παρασκευή, σύμφωνα με την καθημερινή αναφορά του ΠΟΥ. Ωστόσο, η Κίνα ανακοίνωσε 28 νέους θανάτους από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 3.070 θανάτους.

Η Ιταλία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό θανάτων με 233, ακολουθεί το Ιράν με 124 και η Νότια Κορέα με 42. Η Κολομβία, η Κόστα Ρίκα, η Καμπότζη, η Μάλτα, η Μολδαβία, η Παραγουάη και οι Μαλβίδες ανακοίνωσαν χθες τα πρώτα τους κρούσματα.

Οι νέες μολύνσεις μόνο το Σάββατο στην Ιταλία ανήλθαν πάνω από 1.000, στην Γαλλία άνω των 300 και 150 στην Γερμανία. Μέσα σε ένα 24ωρο στο Ιράν καταγράφηκαν περισσότερα από 1.000 κρούσματα και 448 επιπλέον άνθρωποι στην Νότια Κορέα μολύνθηκαν, όπως ανακοίνωσαν χθες οι αρχές των χωρών.

Παράλληλα, η Αμερικανική Στρατιωτική Διοίκηση της Ευρώπης επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσματα του Covid-19 ανάμεσα σε Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται στην Ευρώπη. Πρόκειται για έναν ναύτη του Αμερικανικού Ναυτικού σε βάση στην Νάπολη.

Δεκάδες ομοσπονδιακοί ελεγκτές υγείας στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες διατάχθηκαν το Σάββατο να θέσουν τους εαυτούς τους σε καραντίνα έως τις 17 Μαρτίου. Έτσι, αφού έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι, δύο εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό, δήλωσε ένας ομοσπονδιακός αξιωματούχος στο Reuters. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ