Προβλήματα στη σχέση; - Αυτή η συνήθεια μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σου

Mην αγνοείς τα σημάδια...

Η φράση "προβλήματα στη σχέση" σε κάνει να σκέφτεσαι συχνά οικονομικές διαφορές, απιστία, καβγάδες και ανταγωνισμό. Ωστόσο, η ειδική σε θέματα σχέσεων Terri Orbuch, προειδοποιεί στο νέο της βιβλίο Self, ότι πολλές φορές οι μικρές λεπτομέρειες παίζουν σημαντικότερο ρόλο απ' οτι νομίζεις.

Το πρώτο στοιχείο στη λίστα της Orbuch, είναι η απουσία προσωπικού χώρου στη σχέση. "Πολλά ζευγάρια δηλώνουν ότι το να δίνουν ο ένας στον άλλο χώρο και χρόνο για τον εαυτό του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που κράτησαν τη σχέση δυνατή". 

 

"Το να έχεις χρόνο για τον εαυτό σου, σου παρέχει τη δυνατότητα να σκεφτείς, να κάνεις δραστηριότητες που σε ευχαριστούν και να προβληματιστείς για νέα ζητήματα. Τα ζευγάρια που έχουν τα δικά τους χόμπι, ενδιαφέροντα και φίλους, συνηθίζουν να είναι περισσότερο χαρούμενα από εκείνα που εξαρτούν τα πάντα ο ένας από τον άλλο". 

 

Η ίδια συστήνει να μιλάς στο σύντροφό σου για τη σημασία του ελεύθερου χρόνου, τονίζοντας παράλληλα ότι θέλεις να περνάτε εξίσου ποιοτικό χρόνο μαζί. Ωστόσο, τονίζει ότι δεν είναι καλό να κρατάς μυστικά, αλλά αντίθετα αξίζει να μοιράζεσαι με το σύντροφό σου μερικά από τα διασκεδαστικά πράγματα που έζησες όταν εκείνος δεν ήταν παρών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ