Απολογισμός τελευταίου 24ωρου: 1.000 μετανάστες μπήκαν στην Ελλάδα από τα 4 νησιά - 150.000 απέναντι από τη Λέσβο (φωτό)

Περίπου 1.000 άτομα έφτασαν στη χώρα μας, μέσα σε μόλις 24 ώρες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 1 Μαρτίου μέχρι και σήμερα το πρωί, 813 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στη Λέσβο αποβιβάστηκαν 423 μετανάστες και πρόσφυγες, 6 περιστατικά είχαμε στη Χίο όπου αποβιβάστηκαν 252 άτομα, 2 στη Σάμο με 85 άτομα, ένα στο Φαρμοκονήσι με 36 άτομα και δύο στη Μεγίστη όπου αποβιβάστηκαν 17 μετανάστες και πρόσφυγες.

(Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC)

Παράλληλα, δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης σημειώθηκαν στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου με την περισυλλογή 89 ατόμων.

Τρία περιστατικά είχαμε στη Χίο με τη διάσωση 43 μεταναστών και προσφύγων και ένα περιστατικό στο Φαρμοκήνησι με τη διάσωση 32 ατόμων.

(Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC)

Επίσης, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», περίπου 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στα τουρκικά παράλια απέναντι από τη Λέσβο.

Στο Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό έχουν δοθεί οδηγίες αποτροπής, από τις ελληνικές αρχές, με παρεμπόδιση ή η ρίψη φωτοβολίδων στον αέρα.

(Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC)

Με δεδομένο το γεγονός, ωστόσο, ότι τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας- Τουρκίας είναι αχανή, τα μέτρα αυτά αξιολογούνται ως περιορισμένης αποτελεσματικότητας.

(Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC)

Μήνυμα στήριξης από τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δηλώνει την «πλήρη αλληλεγγύη» της Γαλλίας προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

«Η Γαλλία είναι έτοιμη να συνεισφέρει στις ευρωπαϊκές προσπάθειες για να τους παράσχει ταχεία βοήθεια και να προστατεύσει τα σύνορα. Πρέπει να δράσουμε από κοινού για να αποφύγουμε μια ανθρωπιστική και μεταναστευτική κρίση» τόνισε, χαρακτηριστικά, στο μήνυμά του ο Μακρόν.

(Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC)

Frontex: Θα είναι δύσκολο να σταματήσουν οι μαζικές ροές ανθρώπων - Η πίεση θα αυξηθεί

Σύμφωνα με «εσωτερική και εμπιστευτική» αναφορά της Frontex, αναμένονται μαζικές μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα, μετά το άνοιγμα των συνόρων από την Τουρκία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt «Θα είναι δύσκολο να σταματήσουν οι μαζικές ροές των ανθρώπων που έχουν ταξιδέψει μέχρι εκεί».

(Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC)

«H πίεση τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθεί ακόμη και αν οι τουρκικές αρχές δράσουν κατά τρόπον ώστε να αποτρέψουν την διάβαση των συνόρων», τονίζεται, επίσης στην αναφορά.

(Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ