Απόρρητη έκθεση Frontex: Μαζικές μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα - Ασκήσεις του ελληνικού στρατού με πραγματικά πυρά στα σύνορα με Τουρκία

 Έρχεται «μαζική μετανάστευση» στην Ελλάδα...

Την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στα  ελληνοτουρκικά σύνορα προβλέπει η έκθεση της υπηρεσίας προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων Frontex, την οποία δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Die Welt

Η κατάσταση στα τουρκοελληνικά σύνορα είναι εξαιρετικά δύσκολη τα τελευταία 24ωρα καθώς χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες «πολιορκούν» τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ προσπαθώντας να περάσουν από την τουρκική πλευρά και να βρεθούν σε ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με έκθεση της υπηρεσίας προστασίας των συνόρων Frontex, η οποία είναι διαθέσιμη στην εφημερίδα Die Welt, η πίεση αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Σύμφωνα με αυτήν, η Frontex αναμένει «μαζικές μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα» μετά το άνοιγμα των συνόρων από την Τουρκία, τις οποίες ήδη οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να αναχαιτίσουν με κάθε τρόπο.

Intime

Η υπηρεσία προστασίας των συνόρων της ΕΕ, Frontex, αναμένει ότι η κρίση στα σύνορα της ΕΕ με την Τουρκία θα επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες. «Αναμένονται μαζικές μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα», αναφέρεται στην εσωτερική και εμπιστευτική «Έκθεση για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Η έκθεση, που απευθύνεται στους υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής της ΕΕ, συνεχίζει: «Θα είναι δύσκολο να σταματήσουμε τη μαζική ροή των ανθρώπων που έχουν ταξιδέψει. Επομένως τις επόμενες ημέρες η πίεση αναμένεται να αυξηθεί, ακόμη και αν οι τουρκικές αρχές ενεργήσουν για την αποφυγή των συνοριακών διελεύσεων».

Σε απάντηση στην κλιμακούμενη κατάσταση, η Ελλάδα δεν επιθυμεί να δεχτεί νέες αιτήσεις ασύλου για ένα μήνα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω Twitter την Κυριακή. Επιπλέον, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού έχει τεθεί σε ισχύ στη χώρα για τις δυνάμεις ασφαλείας από την Κυριακή το βράδυ. Αυτό ισχύει τόσο για τους στρατιωτικούς όσο και για την αστυνομία, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην κρατική τηλεόραση.

Ασκήσεις με πραγματικά πυρά στον Έβρο αλλά και από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο θα πραγματοποιούνται σήμερα και καθ’ όλο το 24ωρο, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες στρατού.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συνεδριάση του ΚΥΣΕΑ το απόγευμα της Κυριακής, άνδρες του Στρατού Ξηράς αλλά και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, έχουν λάβει εντολή προκειμένου να ενισχύσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις επιτήρησης στην ελληνοτουρκική μεθόριο, αλλά και να αυξήσουν την πληρότητα των μονάδων του στρατεύματος, τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά. 

Στόχος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι να σφραγιστεί ο Έβρος. Για το λόγο αυτό ενισχύονται οι περιπολίες όλο το 24ωρο με θερμικές κάμερες ενώ από αέρος πετούν μέρα και νύχτα ελικόπτερα ελέγχοντας όλη τη συνοριογραμμή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ