9 φανταστικές σάουνες στην ύπαιθρο, μέσα σε λίμνες, στο βουνό στον κήπο - Αποτοξίνωση και θέα (Φωτό)

Αυτές οι υπαίθριες σάουνες σε ταξιδεύουν… 

Για πολλούς πολιτισμούς, η σάουνα είναι απαραίτητη για την ευεξία  και την ανανέωση της διάθεσης. 

Η συνηθέστερη κατασκευή της σάουνας είναι από ξύλο με ένα καλάθι από πέτρες μέσα στο οποίο θερμαίνεται από μια σόμπα, όμως υπάρχουν και οι νέες σάουνες που περιλαμβάνουν έναν διαφορετικό τρόπο κατασκευής. Έναν τρόπο που συνδυάζει απόλαυση και θέα μαζί…

Το Solar Egg, δημιουργήθηκε από τον σουηδικό καλλιτεχνικό δίδυμο Bigert & Bergstrom. Το εξωτερικό του αυγού αποτελείται από εξήντα εννέα χρυσές πλάκες που λέγεται ότι αντικατοπτρίζουν το τοπίο και τους κατοίκους του. Το εσωτερικό θερμαίνεται από καυστήρα με ξύλα που έχει σχήμα ανθρώπινης καρδιάς.


Φωτογραφία: Bigert & Bergstrom - architecturaldigest.com

Το wa_sauna ήρθε στη ζωή σε μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον. Η πλωτή σάουνα τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρικό κινητήρα με καύση ξύλου.


Φωτογραφία: goCstudio - architecturaldigest.com

Αυτή η πλωτή σάουνα ήταν δώρο για την κοινότητα Rosendal, ένα χωριό στο τέλος του Hardangerfjord στη Νορβηγία. Οι τοίχοι είναι ημιδιαφανείς και μοιάζουν με ένα πλωτό φανάρι καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει.


Φωτογραφία: Casagrande & Rintala - architecturaldigest.com

Χτισμένο σε βάση ελικοπτέρου, η σάουνα Denizen βρίσκεται στην ξηρά, αλλά μπορεί εύκολα να μετακινηθεί σε μια κατεψυγμένη λίμνη.


Φωτογραφία: Denizen Works - architecturaldigest.com

Η ξύλινη επένδυση της Soria Moria Sauna από βότσαλα εμπνέεται από τοπικές τεχνικές κατασκευής. Ενσωματωμένα στην επένδυση αναδεικνύουν το λαμπερό χρυσό βότσαλο. 


Φωτογραφία: Feste Landskap - architecturaldigest.com

Το The Bands βρίσκεται στα νησιά Lofoten της Νορβηγίας. Οι εγκαταστάσεις της σάουνας στεγάζονται μέσα σε ένα μοναδικό σύστημα αναδίπλωσης που αποτελείται από τρεις πτυσσόμενες "ζώνες".


Φωτογραφία: Oslo School of Architecture and Design - architecturaldigest.com

Βρίσκεται στο Οντάριο του Καναδά, το Grotto είναι μια ιδιωτική σάουνα που εκτείνεται κατά μήκος ενός βραχώδους σημείου ακτογραμμής κοντά στο Parry Sound.


Φωτογραφία: PARTISANS - architecturaldigest.com

Όπως αποδεικνύεται, οι Εσθονοί αγαπούν τη σάουνα. Και βαθιά στα δάση της Εσθονίας, θα βρείτε μια κομψή σάουνα ωοειδούς σχήματος. 


Φωτογραφία: Tomomi Hayashi / Hayashi - Grossschmidt Arhitektuur (HGA) - architecturaldigest.com

Μια άλλη πλωτή σάουνα - αυτή στο Όσλο - είναι παραδοσιακή φινλανδική και χτίστηκε για να εναλλάσσει κάποιος την διάθεση του με το νερό. 


Φωτογραφία: Asgeir Behrentz - architecturaldigest.com

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ